H&M ima novu kolekciju za dom

Sve više modnih brendova u svoju ponudu uključuje i opremu za dom, a širom svijeta obožavani H&M nije izuzetak. Baš kao i odjeća, njihova oprema za dom ima prepoznatljiv urbani stil koji će vas “gurnuti” ka čarima zavodljivih trendova.

Nova kolekcija za jesen-zimu  2016/17 je inspirisana art deco stilom, izgleda savremeno i elegantno, a naglašena je upotrebom sirovih materijala, kao što je prirodno drvo.

Kolekcija je prvenstveno fokusirana na kontrast nježnih i grubih tekstura, kao i upotrebu prirodnih boja koje djeluju kao da su podnijele promjene uzrokovane prolaskom vremena. U kolekciji su pametno korišteni asesoari i akcenti, kako bi bila naglašena razliku urbanih linija i elegantnih tonova.

Pored toga, savremeni i vintage aspekti su stopljeni sa skandinavskim karakteristikama stila njihovih prijašnjih kolekcija.

Novi element ove kolekcije je upotreba “šik ruralnih” elemenata, koji su opisani kao mješavina minimalističkog američkog stila iz prošlosti, s elegantnim cvjetnim predlošcima i motivima koji pružaju osjećaj topline i gostoprimljivosti.