Greške koje radite prilikom postavljanja stola

Imajte na umu ovih nekoliko savjeta i iduća večera u krugu porodice i prijatelja biće savršeno uspješna.

1. Zakrčavate stol

Ako imate manji sto, nemojte stavljati dodatne tanjire i pribor za jelo. Prilagodite posuđe prilici: ako servirate samo opušteni ručak, jedna čaša je dovoljna, a uvijek nastojte koristiti i manje tanjire kako bi svi imali što više mjesta.

2. Niste pripremili odgovarajući pribor

Poslužiti biftek samo s nožem za maslac početnička je pogreška. Dobro provjerite što sve imate na meniju prije nego krenete u serviranje kako biste izbjegli strku s vremenom.

3. Imate prevelik središnji ukras

Ako od ukrasa ne možete vidjeti ljude koji sjede preko puta vas, znate da nešto nije u redu. Prije posluživanja uvijek provjerite visinu ukrasa koji ste stavili na sredinu stola. Ako ne vidite osobu prekoputa, zamijenite ga nižim.

4. Niste zaštitili stol

Stolnjaci i podmetači pridodaju izgledu vašega stola, ali važni su i jer pridonose njegovom očuvanju i zaštiti. Izmjerite sto, nađite odgovarajući prekrivač i priuštite mu zaštitu.

5. Stavili ste mirisne svijeće i cvijeće

Iako svježe cvijeće i plamen svijeće neupitno dodaju romantičan štih settingu vašega stola, njihovi mirisi mogu nadvladati sve ostalo. Zato pripazite jer kada se radi o obroku, ipak želite da hrana bude ona koja mirisom mami uzdahe vaših gostiju.

Izvor – elle.hr
Foto – Profimedia