Gradska kuća dizajnirana od strane Giannija Versacea

Dizajnirana od strane Giannija Versacea, ova gradska kuća vrijedna 70 miliona dolara u New Yorku vraćena je u svoju slavu ‘La Dolce Vita’.

Gradske kuće u New Yorku sinonim su za luksuzan život, ali podloga od 70 miliona dolara koju je ranije posjedovao i dizajnirao pokojni, veliki Gianni Versace , podiže “la dolce vita” do nevjerovatnih novih visina.

 

Smještena u istočnoj 64. ulici, šestospratna vila na Menhetnu prostire se na 14.175 četvornih stopa, sa oko 17 soba koje se prostiru kroz njenu visoku unutrašnjost. Sedam plišanih spavaćih soba, sedam potpunih kupatila i tri djelimična kupatila čine više od polovine prebivališta u italijanskom baroknom stilu, dok je ostatak posvećen velikim dnevnim i trpezarijskim prostorima, biblioteci, teretani, salonu za igre, prostoriji za medije i kancelariji. U međuvremenu, vani se nalazi zadivljujući vrt sa rešetkama od 3.025 kvadratnih stopa i sjenica na krovu koja gleda na Petu i Medison Avenue.

Neoklasična gradska kuća izgrađena je 1950. godine, a kupio ju je slavni italijanski dizajner za 7,5 miliona dolara 1995. Kao što se i očekivalo, modna ikona je u potpunosti redizajnirala rezidenciju, dodajući dosta svog prepoznatljivog sjaja i glamura.

Prilagođeni detalji uključuju klasične stupove, složene mozaike, mramorne podove i oslikane stropove, da spomenemo samo neke. Velika soba čak ima restaurirane ploče iz 19. stoljeća na krovu koje je Versace nabavio iz firentinske palače i prikazuju epsku elizejsku scenu. Zamislite to kao Sikstinsku kapelu na Upper East Sideu.

Imanje prodaju švedski milijarder Thomas Sandell i njegova supruga Ximena. Par je kupio nekretninu direktno od porodice Versace za 30 miliona dolara 2005. godine, prema evidenciji, prije nego što joj je pedantno vratio stari sjaj.

Nikki Field iz Sotheby's International Realty-a, koja zajedno sa svojom kćerkom Amandom Field Jordan stavlja na popis imovine , rekla je za Wall Street Journal da su Sandelovi “poklonici Versacea” i da će “ovo djelo umjetnosti” vjerovatno “netko” pokupiti koji ima isto poštovanje.”

Ipak, ovo nije prvi put da se ova kuća u gradu pojavila na tržištu. U jednom trenutku je bio dostupan za iznajmljivanje sa traženom cijenom od 100.000 dolara mjesečno, navodi WSJ . Dakle, ako se ikada umorite od la dolce vita, uvijek možete pustiti Versaceovu zemlju čuda za malo dodatne doze.