Futuristička stanica žičare, na padinama Monblana, preuređena za smještaj

Ukoliko volite da putujete po Evropi tokom zime i pokažete svoje vještine na stazama, možda će vas zanimati ova ponuda Airbnb na masivu Monblan.

 

prestigeonline.com

 

prestigeonline.com

Najviša žičara u Evropi nudi boravak u partnerstvu sa Airbnb-om za nezaboravnu noć koju ćete dugo pamtiti. Smještaj se nalazi na nadmorskoj visini od 3.500 metara na masivu Monblan, koji se uzdiže na 4808 metara i predstavlja najviši vrh zapadne Evrope.

Nezaboravno iskustvo dostupno je za rezervisanje od novembra i omogućava srećnim skijašima da provedu noć u futurističkoj stanici žičare Helbronner Point koja je preuređena za smještaj gostiju.

Punta Helbronner transformisana je za prenoćište, pružajući neviđeni pristup gostima koji će spavati u ‘Mont Blanc sobi’ – spektakularnom prostoru sa prozorom od poda do plafona, koji nudi vrtoglav pogled na Alpe prekrivene snijegom.

 

prestigeonline.com

Gosti će moći da uživaju u vožnji žičarom Mont Blanc Courmaieur i imati ekskluzivnu priliku da skijaju prije zvaničnog početka ski sezone. Naravno, poslije sve te fizičke aktivnosti, možete uživati u obroku u restoranu Tavolo dell’infinito, na stanici žičare Punta Helbroner.

Soba za smještaj pruža predivan panoramskim pogled a opremljena je  komadima vodećih dizajnera kao što su Alvar Aalto i Vitra.

 

prestigeonline.com