Najviši beskonačni bazen na svijetu – Aura Skypool otvoren u Dubaiju

Ako postoji raj na Zemlji, onda je to zaista u Dubaiju. Ovaj grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima godinama je stekao reputaciju zbog svoje zadivljujuće arhitekture i nebodera. Grad zlata dodao je još jedno pero svojoj kapi sa glamuroznim beskonačnim bazenom od 360 stepeni koji visi 200 metara iznad zemlje. Otvoren sredinom novembra, Aura Skypool je najviši beskonačni bazen na svijetu i uvršten je u Ginisovu knjigu svjetskih rekorda.

 

Aura Skypool

Beskonačni bazen se nalazi u Palm Toweru na ostrvu Palm Jumeriah u Dubaiju. Beskonačni bazen se nalazi na 50. spratu Palm Towera i nudi spokojan pogled na legendarni horizont Dubaija, Palm Jumeirah i blistavi horizont Arapskog zaliva. Takođe možete uživati ​​u nesmetanom pogledu na Burj Al Arab i Burj Khalifu.

 

Aura Skypool

Osim bogatog doživljaja pored bazena, pogled iz punog ugla posjetitelji se događaju jednom u životu. Aura Skypool ima dnevni boravak sa terasom gdje se gosti mogu opustiti na ležaljkama napravljenim po mjeri. Bazen je površine oko 750 kvadratnih metara sa barom.

 

Aura Skypool

Aura Skypool visok 656 stopa ostat će otvoren svakog dana od 10 ujutro do zalaska sunca. Dostupna su tri termina za prodaju karata, nudeći opušteno jutro pored bazena, popodnevnu sesiju zalaska sunca ili cjelodnevno uživanje u pogledu. Tlocrt se sastoji od tri zone sa narandžastom, zelenom i VIP ostrvom, u rasponu od 100 do 163 dolara po osobi.

 

Aura Skypool

 

Jelovnik u salonu i baru Aura inspirisan je poznatim azijskim gradovima i odabranim internacionalnim jelima. Možete uživati ​​u širokom spektru jela i pića od Aura sticky confit salate od patke do glaziranog miso lososa i punjene karfiola na žaru za vegetarijance. Štaviše, možete rezervisati ovaj neverovatni beskonačni bazen za svadbene svečanosti, korporativne događaje i zabave.

 

Aura Skypool