The House of Ides u Turskoj nije ni na kopnu ni na vodi

Milan Bogovac je vizualizirao nerealnu dizajnersku ideju za kuću koja nije ni na zemlji ni u vodi. Suosnivač Slika Studios je osmislio objekat  u Turskoj koji će biti napravljen kao kuća za odmor. The House of Idea- – dobila  je ime od latinske riječi Ides što znači ‘dijeliti’.

 

 

Prostire se na površini od 392 kvadratna metra, House of Ides definitivno će zapanjiti neke umove u arhitektonskom svijetu. Konstrukcija će biti napravljena od krečnjaka i drugog laganog materijala koji je po prirodi izdržljiv. Ideja koja stoji iza strukture je da svoje vlasništvo učini kao trup jedrilice koji lebdi u vodi okrenut prema nebu dok je glavni dio okrenut prema moru.

 

Računa se da se maksimalno opterećenje izdanja prenosi na vertikalnu stijenu koja nosi House of Ides. Kuća će biti potpuno energetski efikasna korištenjem hidroenergije, termalne mase, prirodne ventilacije i solarne energije. Pretpostavlja se da će vanjska konstrukcija biti obložena staklenim zidovima.

 

Slika Studios

 

Slika Studios

 

Slika Studios

 

Slika Studios

 

Slika Studios

 

Slika Studios

 

Zagrljena prirodnim faktorima poput vode, zemlje i sunčeve svjetlosti, House of Ides će sigurno privući pažnju i turiste u bliskoj budućnosti. Navodno će imati bazene, pabove i sve ostale potrepštine za luksuzan životni stil.

Dnevni boravak House of Ides će imati prostor okrenut prema suncu sa lijepom foteljom na razvlačenje i navodno će imati završnu obradu od prirodnog, skulpturalnog i poliranog kamena. Motorni čamac će vam biti na usluzi kako bi vam omogućili nesmetanu vožnju. Nema naznaka kada će objekat biti gotov, ali će sigurno zaintrigirati mnoge goste.