Deset najudobnijih stolica

Na listi neobičnih stolica i fotelja koje vam ovdje predstavljamo, izgled nije ono čime bi trebalo da privuku i oduševe, jer kod ovih stolica sve je podređeno hedonizmu. Maksimalna relaksacija, opuštanje i udobnost. Pored izgleda, danas se prilikom izrade stolica velika pažnja polaže na anatomiju čovjeka, kako bi se prilikom odmaranja smanjilo opterećenje kičme, a čovjek u njima osjećao ugodno.

Kad dizajner namještaja pusti mašti na volju i zaboravi na ekonomičnost i jednostavnost, rezultat su izuzetni komadi, koji svojom udobnošću stvaraju ovisnost na prvo sjedenje. Najudobnija fotelja nije obavezno i ona koja je najljepša za oko, ali je sigurno omiljeni komad namještaja kojem se vraćate poslije svakog napornog dana.

1. Stolica pod nazivom “Kolijevka” je sve ono što bi stolica za opuštanje trebalo da bude. Sigurno i udobno okruženje u kojem se možemo opustiti u potpunosti.

stolica kolijevka

2. Ulla Koskinen je za finsku kompaniju “Woodnotes” osmislio fotelje u obliku modernog lazy baga, s tim što je oblik njegove fotelje ergonomski pogodniji za odmor od običnog lazy baga.

stolica lazybag

3. Fotelja “Luso Lounger” se može koristiti na različite načine, kao fotelja, ležaljka ili krevet za dnevni odmor. Asimetrična forma daje joj jedinstven izgled u kojem je sve podređeno uživanju.

fotelja

4. “Gravity Balans” definitivno nije prosječna stolica za ljuljanje. Ona je osmišljena za rad, odmaranje, čitanje, gledanje TV… uostalom, šta god radili, poželjećete da sjedite u njoj.

stolica za ljuljanje

5. Ovaj predimenzionirani jastuk se može savijati tako da se podesi u formu koja omogućava udobno sjedenje, ljenčarenje, ležanje…

stolica jastuk

6. Odmaranje na 120 mekanih i udobih stolica je sasvim novo iskustvo. Mogu se podesiti u željenu formu fotelje.

6

7. Ko može odoljeti zagrljaju fotelje, posebno kada vam je potrebno malo komfora, nikoga nema blizu.

fotelja

8. Ova stolica inspirisana origami tehnikom osmišljena je za kancelarije. Udobnost je izuzetno bitna dok radimo, a ova stolica nježno obavija tijelo, pritom izgleda kao umjetničko djelo.

origami stolica

9. “Loopita” podsjeća na ogromni točak, ali je zapravo elegantno sjedište za dvoje. Popularna je i u domu i vani.

loopita

10. “Sway” je fantastična stolica dovoljno velika za udobno sjedenje dvije osobe. Predstavlja modernu interpretaciju stolice za ljuljanje.

sway stolica