Veličanstvena Hortensia Fotelja napravljena od preko 30.000 laserski rezanih latica

Fotelju je proizvela firma MOOOI.

Kada su Marcel Wanders i Casper Vissers pokrenuli Moooi 2001. godine, obećali su jedno drugom da će stvoriti legendarni brend. Danas, nakon dvadeset godina, Moooi i dalje inspirira i zavodi svijet inovativnim dizajnom koji oduzima dah. Dodatno “O” u Moooi-u je da prenese nešto dodatno u smislu ljepote i jedinstvenosti.

 

MOOOI

 

Kolekcija je uvijek originalna, neočekivana, eklektična, buntovna i sofisticirana i uvijek je na rubu komercijalne stvarnosti i kulturnog interesa. Dobro odabrana kombinacija rasvjete, namještaja i dodataka koji nadmašuju svakodnevne interijere, definiraju osobnosti prostora i pružaju dodatni dodir kreativnosti i ljepote koji je uvijek neočekivan, a opet tako izuzetno dobrodošao.

Fotelja Hortensia, autora Andrésa Reisingera i Júlie Esqué, inovativno replicira ljepotu prirode. Ova rascvjetana ljepota inspirisana je osnovnom ljudskom potrebom za toplinom…

Umjetnik i dizajner Andrés Reisinger premošćuje zamišljeno i opipljivo. Njegovi radovi su konceptualni, ali dostupni, sa impresivnim 3D vizualima, vanzemaljskim kompozicijama i eksperimentalnom upotrebom tekstura. Andrésovi svjetovi su sanjivi i gotovo meditativni. Júlia Esqué je dizajnerica proizvoda s fokusom na dizajn tekstila. Njeni projekti su zasnovani na iskustvu istraživanja i praktične izrade. Osim što sama radi svoj rad, Júlia dijeli svoje znanje o dizajnu tekstila tako što predaje i vodi radionice u nekoliko dizajnerskih škola.

Fotelja Hortensia dostupna je u raznim bojama i modelima sa izborom od 384 tkanine.

Oblina i prepoznatljiva tkanina fotelje inspirisani su cvjetovima hortenzije: voluminozne biljke s rascvjetanim laticama.

 

MOOOI

JEDINSTVENA PRESVLAKA

Prepoznatljiva tkanina od latica Hortensia fotelje napravljena je od preko 30.000 laserski rezanih latica.

Voluminozne obline mogu se presvući u široku paletu tkanina i kože.

MOOOI