Kolekcija namještaja za popodnevni čaj studija Bohinc

Na ovogodišnjem London Design Festivalu, Bohinc Studio je debitovao sa svojom kolekcijom nameštaja za popodnevni čaj mješajući moderno i tradicionalno u izložbenom prostoru pretvorenom u gradsku kuću. 

Dizajnirana od strane Lare Bohinc i sastavljena od devet komada, to je najveća i najambicioznija kolekcija studija do sada. Razigrani i ženstveni, obilježja ove serije su sfere i krugovi korišteni u cijelom prostoru sa samo ravnom linijom ili uglom tu i tamo.

 

Foto: R. Reid

Pandemija nas je sve natjerala da provodimo više vremena kod kuće i shvatila sam da želim da se mojim komadima osjećate voljeno, učahureno i srećno. Također sam želila napraviti komade koji izgledaju kao da su dovoljno dobri za jelo. Naziv kolekcije je uvažavanje slatke udobnosti popodnevnog čaja – srećni, radosni i ugodni trenuci, vreme kada se prijatelji i porodica sastaju; prilika koja je veoma propuštena u poslednje vreme.

– Lara Bohinc, dizajner

Materijali koji se koriste u popodnevnom čaju igraju važnu ulogu, stvarajući kontrast između presvlake meke teksture s mermerom, obojenim drvetom i metalom. Sve u svemu, trpezarijske stolice, fotelje, sofa, kafa i povremeni stolovi su topli i prijatni. Svi komadi se izrađuju ručno u studijskim radionicama u Evropi i Velikoj Britaniji.

Mramorni sto Kipferl napravljen je od rosa portugalo mermera i ima skulpturalne palice koje podržavaju njegov vrh, polukružni polumjesec koji sugerira šećernu pecivu.

 

Foto: R. Reid

 

Okrugle sfere Trevorove trpezarijske stolice čine naslon i naslone za ruke, poduprte tankim metalnim šipkama – poput bombona nabodenih na štapiće za koktel. Izrađeni su od čelika premazanog prahom, sa mekim tapaciranim sjedištem i naslonom, a dostupni su sa i bez naslona za ruke.

 

Foto: Philippe Fragnière

 

Foto: Philippe Fragnière

 

Foto: Philippe Fragnière

 

Luster Moonrise od crnog eloksiranog aluminijuma je iz saradnje Bohinc studija sa Roll & Hill-om 2021. Kolekcija rasvjete Moonrise inspirirana je mjesečevim fazama, sa okruglim i poluokruglim oblicima u razigranim kompozicijama iz svakog ugla. Izrađeni su od obrađenog aluminijuma koji stvara i strukturu i dizajn.

 

Kissing Sofa i Kissing Fotelja imaju dva polukružna sloja – jedan drži sjedište sa čašama, a drugi koji formira naslon. Njihove linije su prekrivene mekim presvlakama sa izuzetkom metalnih nogu i metalnih čašica koje drže tapacirano sjedište.

 

Foto: R. Reid

 

Foto: R. Reid

 

Stolić za kafu Patisserie spaja mnoge oblike inspirisane poslastičarnicama: bočna noga nalik canele i dvije bonbon noge podižu ploču stola za gotovo slučajno sklapanje. Sto je napravljen od mermera arrabescato corchia, carrara, nero arquina i rosa Portugalo.

 

Foto: R. Reid

 

Macaroon stočić za kafu koristi četrnaest sfera, u sendviču između dva okrugla tanjira zbog svog jedinstvenog oblika. Napravljen je od 3D mljevenog bajcanog jasena i dostupan je u crnoj ili bijeloj boji.

Profiterole mali stočić i Profiterole povremeni sto dolaze u mermeru i drvetu. Oboje su poduprti okruglim kuglama nalik na desert i poluzaslonjenim nogama za držanje vrha. Stolić za kafu dolazi od nero marquina ili bijelog karara mramora, dok je pomoćni stočić od drveta 3D brušen i dostupan u bijeloj ili crnoj boji jasena.

 

Foto: Philippe Fragnière

 

Foto: Philippe Fragnière