Fotelja koja će vam pružiti udobnost i toplinu

U posljednje vrijeme, najpoznatiji svjetski brendovi predstavili su udobnu ćebad, jastuke i namještaj koji će nas „obgrliti“ svojim dizajnom i pružiti nam osjećaj topline i udobnosti.

 

designbest.com

 

Jedna od takvih stvari je ova skulpturalna fotelja koja postaje lična luka za naše nove fizičke i emocionalne potrebe. Harbor Laidback by B&B Italia fotelja krije tehnički mehanizam koji naginje naslon i rotira bazu, pružajući nam najvišu udobnost. To je mehanička fotelja koja se fokusira na eleganciju sa cjenjenim materijalima i detaljima visoke mode.
Fotelja ima rotirajuću bazu sa četiri kraka, naslone za ruke, naslon za glavu, rajsferšlus koji prelazi preko naslona, oslonac za noge ili okrugli otoman.

Produžetak porodice Harbour kreirane 2017. godine, ima naslon koji se može podići dok se istovremeno aktivira sa kretanjem rotirajuće baze kroz skriveni mehanizam u strukturi.

Fotelju je dizajnirao Naoto Fukasava, japanski dizajner koji važi za jednog od najpoznatijih na savremenoj sceni. Rođen 1956. godine, diplomirao je 1980. godine i osnovao je svoj studio u Tokiju 2003. godine nakon raznih radnih iskustava u inostranstvu. Danas sarađuje sa vodećim dizajnerskim agencijama, uvijek se opredeljujući za minimalistički i organski pristup dizajnu.