Da li vam se sviđa ovaj retro trend: Kupatila u pastelno roza boji

kupatila u roza boji

Pedesetih godina prošlog vijeka prilikom uređenja kupatila nije bilo velikih dilema oko izbora keramike a posebno ne oko izbora boje. Pastelno roza keramika bila je must have.

Naročito su u Americi bila popularna roza kupatila, a procjenjuje se da je od 20 miliona izgrađenih domova između 1946. i 1966. godine njih 5 miliona imalo roza kupatila.

kupatilo roza

Takođe, vjeruje se da za popularnosti ovog trenda najviše zasluga ide Mamie Eisenhower koja je bila prva dama SAD-a u periodu od 1953 do 1961. Mamie je obožavala pink boju, čak toliko da je skoro cijelu Bijelu kuću uredila u toj boji pa su je prozvali Ružičastom palatom.

No, kasnije su nježnu roza boju iz kupatila izbacili drugi trendovi, a kao što znamo trendovi su cirkularni pa se tako i ova boja vratila u kupatila. Istina, ne samo u kupatila nego u dom i enterijer uopšteno.

kupatila u pink boji

Roza boja u uređenju kupatila je zapravo odlična ideja. Nježna je i elegantna, a od kupatila će napraviti prijatnu intimnu oazu koja će nas nježno razbuditi ujutro i opustiti naveče.

U nastavku pogledajte nekoliko sjajnih primjera modernih kupatila u kojima dominira pastelo roza boja.

pastelno roza kupatila

pink u kupatilu

moderno pink kupatilo

roza kupatila

roza kupatilo

ruzicasta u kupatilu

roza keramika za kupatilo