Da li su ovo savršene četkice za zube?

Japanski dizajner Koshu Ueshima iz Studija za industrijski dizajn kreirao je “Misoka” četkicu za zube na osnovu nanotehnologije. Ovom četkicom zubi se mogu oprati bez upotrebe paste.

Ovaj dizajner udružio se s nanotehnološkom kompanijom “Yumeshokunin Co. LTD” u cilju da naprave savršenu četkicu za zube. Ova četkica obložena je mineralnim jonima u nanoveličini koji se pomiču u vodi. Tako se uklanjaju mrlje i oblažu zubi. Rezultat toga su čisti zubi tokom čitavog dana i blistav osmijeh.

Upravo te specijalne čekinje obložene mineralnim jonima nanoveličine čine ovu četkicu specijalnom. Oni se prenose s čekinja na zube i tako ih čiste. Zahvaljujući ovoj visokoj tehnologiji, pasta za zube više nije potrebna. Međutim, trik je u tome što se četkica mora mijenjati svakih mjesec dana. Samo ime “Misoka” izvedeno je iz japanskog jezika i znači “posljednji dan u mjesecu”.

Nanočetkice za zube zapravo nisu u potpunosti nove na tržištu. One su se mogle nabaviti u Japanu i Aziji još od 2007. godine. U Evropi su debitovale tek na Milanskoj sedmici dizajna, a Ueshima je izložio redizajniranu verziju. Novi model ima uglađen i fluidan oblik inspirisan vodom i napravljen je od plastike.

Četkica se može kupiti na “Amazonu”, košta 13 dolara plus troškovi dostave, a utisci korisnika su za sada dobri.

Forget Toothpaste! Misoka Toothbrush Uses Nanotech To Clean Your Teeth!

1426507879-misoka-foto-high