Amabrush – prva automatska četkica čisti zube za 10 sekundi

Navodno provedemo čak 108 dana svog života perući zube pod pretpostavkom da četkamo dva puta dnevno, svaki dan. Uz prvu automatsku četkicu za zube Amabrush ističu da ćete uštedjeti 100 tih dana jer za samo 10 sekundi pranja ova četkica ostavlja zube potpuno čistim.

Prema kreatorima Amabrusha, većina ljudi ne četka pravilno, to čine pregrubo, nedovoljno dugo ili ne četkaju pod uglom od 45 stepeni. Imajući to na umu, napravili su četkicu koja ne uključuje rad ruku, dovoljno je da se samo stavi u usta.

Amabrush se sastoji od četkice izrađene od antibakterijskog silikona koja ubija 99, 99%  bakterija, postolja za punjenje i kapsula za zubnu pastu. Raspoređuje pravu količinu paste na zube, a zatim vibracijama čisti zube.

Četkicu je potrebno zamijeniti svakih 3-6 mjeseci, a cijena je 6 eura. Kapsule za zubnu pastu koje se stavljaju na četkicu dostupne su u tri okusa, koštaju 3 eura a svaka traje cijeli mjesec.

Kako ističu autori, prednost ove četkice je što čisti sve površine zuba odjednom, što sa klasičnom ili električnom četkicom nije slučaj.

“Amabrush ne mora biti bolja od klasičnih četkica za zube, jer su one alati. Alati su jednako dobri kao i osoba koja ih koristi. Ključna stvar je da ih većina koristi pogrešno, ili još gore, uopšte ih ne koristi”, kažu autori.

amabrushNjihova Kickstarter kampanja je odavno premašila svoj cilj od 50.000 eura i do sad su prikupili čak 1.153.383 eura što je pokazatelj da je potražnja ogromna.

Kampanja traje još 22 dana, a ako želite svoj primjerak Amabrusha možete ga naručiti za 79 eura.