Međunarodni sajam gospodarstva Mostar otvorio vrata za posjetioce

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2023. je u 10.30 otvorio svoja vrata za posjetioce, gdje će se od 2. do 6. maja predstaviti 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta.

Ovaj događaj će okupiti na desetine hiljada gostiju iz brojnih zemlja svijeta te sam vrh političkih i ekonomskih elita, kao i brojne javne ličnosti, a svečano otvaranje sajamske manifestacije najavljeno je za 11 sati.

Sajam koji se održava ove godine u partnerstvu s Izraelom će uz prigodnu svečanost otvorenim proglasiti ambasadorica Izraela u Bosni i Hercegovini Galit Peleg.

Prije toga prisutnima će se obratiti i riječi dobrodošlice uputiti direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Prisutnima će se obratiti i novoimenovani predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić kojem je ovo ujedno prva službena aktivnost nakon preuzimanja dužnosti. Obratit će se i predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.