Costa Navarino Residences jedna je od najekskluzivnijih kolekcija luksuznih vila u Grčkoj

Ovo je oblast u kojoj se nalaze brojna luksuzna odmarališta i nalazi se na Peloponezu u regiji Mesinija. Costa Navarino Residences predstavljaju jedinstvenu priliku za sticanje luksuznih nekretnina u Grčkoj, na jednoj od najpopularnijih lokacija na Mediteranu.Priča o Costa Navarino stara je koliko i sama Grčka. Mudri kralj Nestor iz drevnog Pilosa prvi je dao značenje reči gostoljubivost kada se sprijateljio sa strancima. Ovo je mjesto gdje možete pronaći prijatelje, mjesto gdje se sreća mjeri koracima u pijesku i drevni spa tretmani mogu zaustaviti nemilosrdan hod vremena. To je takođe priča o čovjeku sa snom. 

Foto: royist.com

 

Foto: royist.com

 

Costa Navarino je glavna, održiva destinacija na Mediteranu, koja se nalazi u grčkoj regiji Mesinija na jugozapadnom Peloponezu. Kao jedan od najnetaknutijih i najljepših primorskih mediteranskih pejzaža, ovo područje oblikovalo je 4.500 godina istorije.

Njegovu filozofiju pokreće iskrena želja da promoviše Mesiniju, istovremeno štiteći i čuvajući njenu prirodnu ljepotu i nasljeđe. Obuhvata brojne različite lokacije sa luksuznim hotelima sa 5 zvjezdica, luksuznim rezidencijama, konferencijskim objektima, spa centrima, prepoznatljivim terenima za golf, kao i širokim spektrom jedinstvenih aktivnosti tokom cijele godine za odrasle i djecu.

 

Foto: royist.com

 

Foto: royist.com

 

Foto: royist.com

 
Navarino Dunes, prva oblast, dom je dva luksuzna hotela sa 5 zvezdica, The Romanos, a Luxury Collection Resort i The Westin Resort, Costa Navarino; Dunes Course – prvog golf igrališta i spa centra Anazoe od 4.000 m² kao i centra za talasoterapiju; najsavremenijeg konferencijskog centra House of Events. Sadrži posebno dizajnirane objekte za djecu; kao i raznovrsna gastronomska mesta, sportske aktivnosti na otvorenom i kulturne aktivnosti.Navarino Bay, drugo područje, dom je poznatog golf terena, The Bay Course, sa dva nova mjesta u izgradnji.

 

Foto: royist.com

 

Foto: royist.com

 

Foto: royist.com

Smještene na jednoj od najlepših lokacija na plaži na Mediteranu, luksuzne vile u privatnom vlasništvu imaju veličinu od 300m2 do 1.000m2 i sve se nalaze na prostranim parcelama od 1.500m² do 3.000m². Sa prekrasnim pogledom na more, nalaze se na samo nekoliko metara od plaže ili među zelenim maslinama i sve nude neometan pogled na more.

 

Foto: royist.com

 

Foto: royist.com

 

Potencijalni vlasnici rezidencija mogu birati između tri vrste različitih vila:

Rolling Greens – smješten u srcu odmarališta, kompleks sadrži 42 vile sa bazenom „ključ u ruke“ u rasponu od 235-295m²

Olive Grove – smješten među zelenim maslinama, ima 28 potpuno prilagođenih vila sa bazenom u rasponu od 320-500 m² ukupne zatvorene površine.

Sea Dunes –  smješten samo nekoliko metara od plaže, sadrži 22 potpuno prilagođene vile s bazenom u rasponu od 400 do 1400 m² ukupne zatvorene površine.

 

Foto: royist.com

 

Foto: royist.com

 

Tokom izgradnje, Costa Navarino je pokrenula najveći program presađivanja maslina u Evropi u nastojanju da očuva vjekovni pejzaž. Masline su iščupane i privremeno zasađene u posebno pripremljenom prihvatnom prostoru, prije nego što su ponovo posađene, pri čemu je preko 6500 maslina uspješno presađeno.

Druge inicijative uključuju upravljanje vodnim resursima i projekte kojima se postiže značajno smanjenje potrošnje energije i emisije CO2.