Klavir kao magičan dio dekora

Magičan dio dekora i neprikosnoveni ‘kralj’ elegancije je klavir i efekat koji postiže svojim prisustvom u enterijeru je vanvremenski. On posebnim tonovima boji dom u kojem se nalazi i stvara mješavinu od autentičnosti, snage i predivne muzike.

U enterijerima su se najčešće sretali klaviri koji su bijeli, crni ili u boji orahovog drveta, od kojeg su izrađeni. Danas, moderni dizajneri sve češće naginju ka bojama, kako bi postigli što snažniji izraz u prostoru i laganiji način uklapanja.

 

Foto: Decoist

 

 

Integrisati klavir sa ostatkom životnog prostora nije uvijek lagan zadatak, ali ako na vrijeme odredite prioritete, ni to neće predstavljati prevelik problem. Važno je znati da on ima tu moć da svojim jedinstvenim oblikom odvlači svu pažnju sa drugih segmenata prostorije, a umjetnost i muzika je ono što odražava svaku sobu u kojoj se nalazi. Podarite mu centralnu poziciju ukoliko ga koristite ili ga odvojite u poseban dio sobe, sa otvorenim prostorom ka boravišnoj zoni.

 

 

 

Različitim dizajnom moguće je dobiti prostor koji je  inspirisan antikom, gdje vlada klasičan, taman model klavira, modernu varijantu enterijera, sa novim linijama ovog instrumenta, ili dramatičan enterijer, gdje se  kombinuju crni zidovi i bijeli piano.

 

 

Enterijer u kojem se klavir nalazi često je praćen mnoštvom knjiga, umjetninama na zidovima, suvenirima sa putovanja, odnosno, neizostavno miriše na kulturu i ono što kultura sa sobom nosi. Bitno je da bude otvoren u prostoru i da dobije ulogu kakvu zaslužuje, bilo da je tu iz čisto estetskih razloga ili iz funkcije koju posjeduje.

 

 

Boravak klavira u određenom stanu mnogo govori o njegovom vlasniku. Ako posjedujete ili poznajete nekog ko ga posjeduje, jasno Vam je zašto je njegov završni, lakirani sjaj uvijek tako savršen, čist i efektan.