Changi u Singapuru ponovo najbolji aerodrom na svijetu

Aerodrom Changi u Singapuru proglašen je najboljim svjetskim aerodromom 2015. godine.

Ovo je čak treći put da Changi uzima laskavu titulu koju dodjeljuje Skytrax, a riječ je o najprestižnijoj nagradi koju jedan aerodrom može da dobije, piše Business Insider.

Skytrax, organizacija za ocjenjivanje i recenziju ponuda svjetskih aerodroma, godišnje pregleda više od 400 aerodroma i njihove servise, restorane, sigurnost, kontrolu i zabavu koju nude onima koji čekaju.

Nije iznenađenje što Changi opet zauzima prvo mjesto, a razlozi se kriju u prostranim terminalima, zelenim zidovima sa oko 20 vrsta biljaka, hotelima, kupatilima, kino salama pa čak i toboganima visokim poput četverospratnice.

Dok je korištenje bazena oko 12 eura, opuštanje uz film kako bi ubili vrijeme prije leta uopće neće biti naplaćeno. Tu je i hotel za one koji žele odspavati, a jedna soba košta oko 70 eura.

Za razliku od drugih aerodroma, čelništvo Changija svoje putnike želi vidjeti ispred zgrada, u vrtovima koji su sačinjeni od cvjetova suncokreta, a vrtove neće moći zaobići ni oni koji odluče ostati unutra.

Putnici mogu učestvovati u poboljšanju ponude, a prije svega tu je elektronski ocjenjivač urednosti toaleta sa slikom čistačice koja je zadužena da vaše iskustvo bude što ugodnije.

aerodrom11

aerodrom2

aerodrom3jpg

aerodrom4

aerodrom5

aerodrom7

aerodrom8

aerodrom9

aerodrom

aer

Izvor – klix.ba