Čarobni restoran na samom vrhu planine s veličanstvenim pogledom!

Bilo da ste skijaš koji se ove sezone tradicionalno zaputio na Kronplatz, ili ste odlučili provesti manje aktivan odmor uživajući u idiličnim zimskim lokacijama, ili ste jednostavno veliki zaljubljenik u prirodu, planine i – dobru hranu, otkrili smo za vas it mjesto sezone za koje smo sigurni da ćete htjeti posjetiti!

Smješten u jedinstvenom planinskom okruženju u srcu Dolomita, planine zaštićene UNESCO-m, AlpiNN restoran nudi svojim posjetiteljima domaći, gostoljubivi ambijent, vrhunske specijalitete i pogled iz restorana koji oduzima dah! Restoran se smjestio tik do Lumen muzeja planinske fotografije, a čitav koncept restorana vrti se upravo oko motiva planine; kulinarski pristup restorana, pod nazivom Cook the Mountain, kulturološki je koncept koji svoje kulinarske ideje crpi iz planinske kuhinje kako bi tematski u potpunosti objedinio okruženje u kojemu se nalazi. Upravo to je razlog zbog kojeg je restoran smješten na samom vrhu Kronplatza, pored muzeja posvećenog upravo – planinarima.

Alpinistički jelovnik glavnog kuhara Marca Pereza, koji su osmislili vrhunski kuhari, ujedno i poznati vlasnici restorana čija su jela prepoznata od strane Michelina,u potpunosti je usredotočen na sve ono što priroda ima za ponuditi, s posebnim naglaskom na godišnja doba. Svi sastojci s kojima raspolažu potiču od lokalni proizvođača, a svako jelo predstavlja brigu, teški napor lokalnih poljoprivrednika i uzgajivača te posvećenost tradiciji koju prenose planinske zanatlije.

“Restoran će posluživati ručak i aperitive za skijaše, izletnike i strastvene ljubitelje hrane koristeći proizvode i vina dobivena isključivo s planine”, poručuje Niederkofler, glavni kuhar restorana Rosa Alpine. Osim vrhunskog jelovnika, dodatni štih cijelom prostoru daje minimalistički dizajn interijera lokalnog, međunarodno priznatog, dizajnera Martina Gampera koji je savršeno iskombinirao tradiciju i inovaciju i tako ponudi gostima ugodan ambijent u kojemu svaki gost može uživati u prekrasnim prizorima iz gotovo svakog kutka!

AlpiNN će oduševiti sve ljubitelje estetski privlačnog dizajna no i zaljubljenike u prirodu i planinski način života; fokus čitavog projekta je prvenstveno na kulturnim i društvenim vrijednostima koje ujedinjuju ljubitelje planina širom svijeta, a koji planine doživljavaju kao resurs, strast i izazov. Stvarajući vezu između planinske kulture, tradicije, svjetske kuhinje i gastronomije, nastao je jedinstveni, alpski gastro-biser koji morate posjetiti!

(Fashion.hr/Foto: alpiNN)