Bezvremenske sive kuhinje u punom sjaju

Ako ste u potrazi za bojom koja se suptilno odupire prolaznosti vremena, onda je to definitivno siva…

Siva boja, sa svojom svestranom i sofisticiranom pojavom, postala je pravi kameleon u svIJetu dizajna kuhinja. Ova neutralna nijansa donosi dozu elegancije, modernosti i topline u kulinarski prostor, pa je stoga savršen izbor za sve one koji u ovom trenutku razmišljaju o renoviranju svoje kuhinje.

Sa sivom bojom jednostavno nema greške. Savršeno odgovara gotovo svim stilovima uređenja i možete neograničeno eksperimentisati sa njom u prostoru. Bezvremenska boja, kao stvorena je za dekor moderne kuhinje. Ako ste u dilemi kako da svoju kuhinju učinite elegantnijom, privlačnijom i skladinijom, sa sivom bojom ne možete pogrješiti.

 

SVJETLO SIVE KUHINJE

Svjetlo sive nijanse su najčešći izbor kada je dekor kuhinje u pitanju. One prostoru daju uglađen i rafiniran izgled. Možete ih lako kombinovati sa drugim neutralnim bojama i postići rustični, vintage, moderan, skandinavski, pa čak i minimalistički izgled. Svjetli tonovi sive boje su svestrani i lako je žonglirati sa njima. Kuhinje vintage stila preferiraju izbjeljene sive dodire, dok one modernijeg možete ukrasiti sa više staklenih površina i drveta. Mermer i kamen su takođe dobar izbor za slaganje skladne priče. Mat slavine i ručke na ormarićima mogu da budu lijep detalj u ovakvom jednom elegantnom prostoru.

 

TAMNO SIVE KUHINJE

Ako volite tamne nijanse i osjećate se prijatno u dramatičnim prostorima, grafitna siva i njoj srodne boje su savršene za vas. Ovakve kuhinje su rezervisane za moderan i minimalistički stil, iako se mogu sresti i pri industrijskim uređenjima. Njihova sofisticiranost gotovo da premašuje njihov primarni cilj. Crne kuhinjske ploče i podne obloge su nešto što će još više dodati dramu ovakvom prostoru. Ako ipak volite nešto blažu varijantu, uvijek možete potražiti drvene ploče i podove.