Beč dobio najveće klizalište na svijetu

U Beču je otvoreno klizalište na 7.000 kvadratnih metara gdje će zimski sportovi i bogat kulturno-umjetnički program okupiti, u narednih mjesec i po, stotine hiljada ljudi. Manifestacija “Bečki ledeni san”, koja se održava već 19 godina, kako tvrde organizatori, potvrda je da spoj sporta i umjetnosti predstavlja izuzetnu turističku ponudu austrijske prijestolnice.

Manifestaciju „Bečki ledeni san“ na trgu ispred bečke skupštine ceremonijalno je plesom otvorila gigantska marioneta Dan Du, poželjevši dobrodošlicu žiteljima i turistima austrijske prijestolnice.

Na 7.000 kvadratnih metara je bogata ponuda sportskih aktivnosti, ali i brojne pozorišne predstave, izložbe, etno-radionice.

„Ovo klizalište pruža jedinstven doživljaj jer je pod vedrim nebom i, za razliku od klasičnog pozorišta, scena je svuda oko nas. Uprkos tome što smo izloženi snijegu i kiši, narod voli ovakvu vrstu zabave – da pored klizanja može da pogleda predstavu, izložbu, da posjeti restoran na ledu“, objašnjava umjetnički direktor Sebastijan Kac.

Na najvećoj ledenoj površini za klizanje na svijetu posjetioce očekuju planinske kolibe sa raznovrsnom ponudom organskih i regionalnih poslastica, koje će biti na usluzi narednih 46 dana od devet do dvadeset dva časa, klizačima svih uzrasta.

Početnici u klizanju mogu besplatno da uče na površini od 450 kvadratnih metara, dok ljubitelji karlinga na raspolaganju imaju šest polja. Radio Beč brine za dobru atmosferu na ledu, a prošle godine ovu međunarodno renomiranu manifestaciju posjetilo je više od 650.000 ljudi.


bec

bec1

 

Izvor – rts.rs