7 kreativnih tehnika krečenja

Ako razmišljate o krečenju vašeg doma i u potrazi ste za kreativnijim rješenjima od jednobojnih zidova koji nemaju poseban šarm, na pravom ste mjestu. Otkrivamo sjajne trikove kako da na originalan način – potpuno sami i bez pomoći profesionalaca okrečite dom i pri tom se zabavite.

Pogledajte kako da dekorišete zidove u vašoj kući sa jednostavnim alatom i malo novca.

Ukrasite zidove metlom

Za postizanje izgleda koji se savršeno uklapa u sve vrste stilova enterijera možete upotrebiti metlu. Nakon što prekrečite zidove, pređite metlom po površini tako da ostanu ravni vertikalni tragovi.

Šaranje krpom

Uvrnite krpu i umočite je u farbu. Uklonite višak boje i rolajte preko zidova. Poput ukrašavanja sa sunđerom, i ova tehnika će ostaviti neujednačene šare koje će pružiti zidovima interesantan izgled.

Šare od folije

Ukoliko želite da postignete elegantan izgled, okrečite zid i dok je farba još vlažna zalijepite nagužvanu foliju. Na zidu će ostati suptilne šare.

Nijansiranje sunđerom

Ova tehnika sa jeftinim alatom ostavlja zadivljujuć efekat, a možete da se opredijelite za kombinaciju više tonova ili čak različitih boja. Za podlogu možete upotrebiti upečatljive metalik boje poput zlatne, koja pruža divan kontrast tirkiznoj boji.

Revitalizujte zidove

Ako vam život puži limun, napravite limunadu! Polovinu limuna upotrijebite kao pečat kako biste osvježili zidove.

Tufnice od kukuruza

Kukuruz može da zamijeni valjak. Premažite njegovu površinu farbom i ostaviće zanimljive tufnice na zidu.

Prugice od konopca

Obmotajte deblji konopac oko komada drveta ili valjka i umočite površinu u farbu. Pažljivo ostavite otiske kako se boja ne bi razmrljala i mijenjajte smjer kako biste postigli još interesantniji efekat.

 

(kucastil.rs)