Značajna donacija Marinka i “Beme”: Poziva privrednike i direktore da se i oni odreknu dijela zarade

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka i njen tehnički direktor Marinko Umičević, uspješni privrednik i nadaleko poznati humanista, i ove godine će već tradicionalno uzeti učešće na četrnaestoj donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja će pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika biti održana 28. decembra u Banjaluci, sa ciljem prikupljanja novca za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija.

Tako ni ovaj humanitarni događaj, kao ni stotine njih u godinama iz nas, neće proći bez učešća “Beme” i Marinka, koji konstantno pokazuje i dokazuje o koliko iskrenom humanisti i dobrotvoru je riječ, odnosno istovremeno pokazuje koliko je visok nivo društvene odgovornosti “Beme” i njega kao prvog čovjeka tvornice, tvornice koja je kroz Marinkovu humanu misiju obula desetine i desetine hiljada djece, učenika, srednjoškolaca, mladih, odraslih, penzionera, socijalno ugroženih, višečlanih porodica i svih onih kojima je pomoć bila potrebna ili je sam Marinko osjetio da ih treba podržati na bilo koji način, obućom, odjećom, hranom, novčanim prilogom, školskim priborom, jer tako pomažu i doniraju samo veliki ljudi, ljudi velikog srca, kakav je upravo Marinko Umičević.

U izjavi za Banjaluka.net, Umičević je rekao da je učešće “Beme” i njega kao tehničkog direktora na ovoj donatorskoj večeri već tradicija, te je potvrdio da će “Bema” tom prilikom donirati 3.000 maraka.

“Ovo je jedna od najbolje organizovanih i najpoštenijih akcija za koje nikada nije bilo nikakvih primjedbi, a toliko je pomogla mnogoj djeci i porodicama. Predsjednik Republike Srpske je, pokrenuvši ovu akciju, što bi naš narod rekao uhvatio veliki sevap i predlažem da za organizaciju ove manifestacije i mnogih drugih bude odlikovan Ordenom Republike Srpske”, rekao je Umičević i dodao da “Bema” kao društveno odgovorna firma podržava mnoge akcije, te da godišnje podijeli 8.000 pari obuće.

Pored toga, Umičević, koji je već četiri mandata zaredom odbornik u Skupštini grada Banjaluka, je najavio da će se u ovu humanitarnu akciju uključiti i on lično, pa je odlučio da “hrabrim srcima” donira svoj odbornički dodatak od 600 KM.

“Pozivam i druge direktore, privrednike i sve one koji imaju više izvora primanja da se uključe i odreknu se dijela zarade u korist dobrobiti i zdravlja, jer je uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija hematopoeze Republike Srpske, odnosno, osnivanje laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske ulaganje u našu budućnost. Trebalo bi na kraju akcije objaviti spisak svih donatora da se zna ko je i koliko izdvojio, te da i na taj način pokažemo transparentnost”, poručio je Umičević, na čiju ogromnu društvenu odgovornost i iskrenu humanost bi se mnogi mogli, a i trebali ugledati, jer to naše malo i ta naša pomoć nekome može da spasi život, a šta je od života vrijednije…Zato, poslušajte Marinka, odazovite se ovom izazovu koji je uputio svim privrednicima, direktorima i drugim funkcionerima koji imaju više izvora primanja, da se odreknu dijal zarade i uzmu učešće u ovako velikoj akciji i doprinesu da se spasi što više života.

N.Sp.