Ideje za opremanje crno-bijelog kupatila

Ako je vaše kupatilo spremno za neku značajniju promjenu, onda je crno-bijeli dizajn opcija o kojoj biste ove zime trebali dobro da razmislite…

Zvuči kao jednostavan dizajn, ali čak i kada su crna i bijela u pitanju postoji određeno planiranje i prilagođavanje koje se mora napraviti kako bi izgled bio onaj pravi. Pa ipak, ukoliko ste od onih koji žele da imaju opušteno a čisto kupatilo, crno-bijela je univerzalno privlačna paleta za ovaj dio doma. Posebno ukoliko joj se pridodaju predmeti od nerđajućeg čelika, zlata i mesinga, jer će u tom slučaju izgledati još sjajnije i elegantnije.

 

relaxdesign.it

 

Riječ je o savremenom ali i klasičnom stilu koji garantuje potpuno novu i drugačiju atmosferu u svim prostorima, pa tako i u kupatilu. Crna upija, bijela reflektuje, a sve to maksimalno dolazi do izražaja baš u kupatilu gdje obično dominiraju podebljani uglovi i čiste linije. Zato je uvijek najbolje krenuti sa klasičnim bijelim namještajem i upečatljivim crnim tapetama, zidovima ili pločicama, posebno ukoliko želite da vaše kupatilo dobije jasnu formu.

 

relaxdesign.it

 

Crno-bijelo je dovoljno oštar kontrast, pa neće zahtjevati milion drugih propratnih detalja, a jedna od najboljih stvari kada je ova kombinacija u pitanju jeste ta što kupatilo uopšte ne mora biti u tradicionalnom fazonu. Kako se radi o šemi boja koja sama po sebi daje avangardan look, tako se i čitav ovaj prostor lako može prilagoditi svakom ukusu: rustično ako mu dodate malo drvenih elemenata; moderno ako ga obogatite slikama ili mozaik pločicama; luksuzno ako izaberete samostojeću kadu ili neki drugi šik komad namještaja.

A ukoliko ste od onih koji nikada ne odustaju od neutralizacije prostora, predlažemo vam da crno-bijelom kupatilu dodate malo marokanskog stila koji će opustiti ponekad previše uštogljenu atmosferu. Takođe, porazmislite i o dodavanju sive koja ima tu moć da omekša oštrinu crno-bijelog kupatila, ali u te svrhe bi dobro bilo obratiti pažnju i na detalje kao što su položaj odabranog namještaja, njegova tekstura ali i osvjetljenje.

Na kraju vas podsjećamo da biste uvijek trebali raditi na stvaranju ravnoteže i harmonije, odnosno izbjegavati prenatrpanost i pretereivanje, jer crno-bijeli dizajn jednostavno to ne trpi. Na kraju krajeva, uvijek je bolje odigrati na kartu umjerenosti koja se (po potrebi) može dopuniti malim ali odabranim detaljima.