URUČENE DVIJE DONACIJE: Novogodišnje druženje članica Inner Wheel kluba Banjaluka

Članice Inner Wheel kluba Banjaluka (IWC) organizovale su večeras tradicionalno novogodišnje druženje u restoranu Kazamat.

Tom prilikom članice IWC uručile su dvije novčane donacije. 1.000KM za Sigurnu kuću u Banjaluci, a novac je prikupljen na humanitarnoj tomboli koju članice Inner Wheel kluba Banjaluka tradicionalno organizuju kao dio programa Rotary bala koji je ove godine održan krajem novembra u Banskom dvoru.

900 KM članice su uručile banjalučkim trojkama, braći Pejić, Vladislavu, Vladimiru i Vladanu. Braća Pejić su uzorni studenti završne godine Filološkog, Pravnog i Ekonomskog fakulteta. Oni su u porodičnoj tragediji izgubili oba roditelja. Brigu o njima preuzela je baka koja je nažalost nedavno preminula, tako da su prepušteni sami sebi.

Brankica Tejić-Jerinić, predsjednica IWC Banjaluka kazala je da joj je izuzetno drago što će novčana donacija ovaj put otići Sigurnoj kući, kao podrška njihovom radu, ali i braći Pejić koji su uprkos teškoj životnoj priči pronašli motivaciju i snagu da budu mladi ljudi za primjer.

„Nasilje nad ženama u posljednje vrijeme jedan je od najčešćih oblika nasilja. To više nije samo porodični ili zdravstveni problem, već je riječ o problemu cjelokupnog društva koje treba da radi na prevenciji i mijenjanju svijesti kako bi se ovaj problem riješio. Takođe, braća Pejić uprkos životnoj tragediji i gubitku oba roditelja našli snagu i volju da nastave dalje, da nađu ono dobro u ljudima i životu“, kazala je Tejić-Jerinić.

Članice banjalučkog IWC večeras su snimile i video čestitku za Internacionalni Inner Wheel klub povodom obilježavanja 100 godina postojanja.

Tejić-Jerinić je čestitala svim članicama i klubovima ovaj veliki jubilej.

„Ponosne smo što smo članice jedne od najvećih, svjetskih ženskih humanitarnih organizacija. U periodu naših 13 godina čarterovanja organizovale smo i priključile se velikom broju humanitarnih akcija, uručile mnogo donacija onima kojima su bile potrebne. Tako završavamo i ovu kalendarsku godinu sa ove dvije donacije“, kazala je Tejić-Jerinić.

Ona je svim građanima poželjela srećnu i uspješnu Novu godinu, te da je proslave u miru, uz mnogo empatije za one kojima je bilo koja vrsta pomoći potrebna.

Članovi Inner Wheela promovišu prijateljstvo i njeguju međunarodno razumijevanje. One su žene u službi, spremne da se izbore sa izazovima i krizama.

Inner Wheel Club of Manchester osnovala je 1924. godine Margarette Golding, prvi od skoro 4.000 Inner Wheel klubova danas. Do 2022.  godine Inner Wheel je došao do brojke od 120.000 članova u 100 zemalja.

Ovogodišnji slogan svjetskog IWC je „Shine a light“, a poseban akcenat je stavljen na mentalno zdravlje.

Od 7. do 10. maja 2024. godine članovi Inner Wheel-a širom svijeta okupiće se u Manchesteru na velikoj proslavi povodom 100 godina od formiranja pokreta Inner Wheel.