Život u jedinstvenoj vili smještenoj u raju

Da li biste se usudili da živite u kući koja je izgrađena povrh stvrdnute lave?

Ukoliko ste dovoljno odvažni da to učinite, jedan američki studio kreirao je pravu stvar za vas. De Reus Architects kreirali su raskošnu vilu koja se nalazi upravo na tom naizgled opasnom posjedu, a svojim stanarima nudi nevjerovatan pogled na Veliko ostrvo Havaja.

Nazvan Kohala Coast residence, ovaj posjed se sastoji od skupine malih građevina, a nazvan je po prostoru u kom se nalazi. Projekat je konstruisan na prostranstvu tamnih, magmatskih stena, koje se formiraju kada se lava ohladi i pretvori u kamen.

Vila sadrži vodene elemente unutar svog ulaznog dijela, kuhinju, dnevni boravak i trpezariju smještene ispod visokih katedralnih plafona, veliki reflektivni bazen, klizne drvene paravane i brojne druge uzbudljive dekorativne detalje.

Komentarišući, arhitekte De Reus studija, izjavile su: “Rezidencija je dizajnirana kao moderna interpretacija autohtone ostrvske arhitekture i način povezivanja stanara sa prirodom, regionom i njegovom kulturom”.

“Ovaj dom je organizovan kao serija ispreplitanih, ali opet odvojenih paviljona, sa rezultirajućim međuprostorima koji su sami po sebi postali veoma važan dio iskustva”.

Nazvani tropskim minimalizmom, enterijer ovog doma su uglavnom okarakterisani zagasitom paletom prirodnog drveta i svetlog kamena, a nastali su kao delo Phillpotts Interiors, studija koji je baziran u Honoluluu. Kao šlag na torti, iz ove vile se pruža pogled sve do Pacifika!

(Luxlife.rs)