Žena poklanja kuću vrijednu oko 3 miliona KM, treba napraviti samo jednu stvar

Agna Wagner iz kanadskog Millarvillea prošle je godine ozbiljno povrijedila leđa zbog čega se veoma teško kreće svojim velikim imanjem koje je zatim odlučila prodati po cijeni od 1,7 miliona dolara (nešto manje od 3 miliona KM).

Međutim, kuću nikako nije uspijevala prodati pa je smanjila cijenu. No ni tad nije pronašla kupca, ispričala je za CBC Daybreak Atlanta.

A onda se sjetila genijalne ideje.

Odlučila je organizovati nagradnu igru u kojoj će pokloniti kuću onome ko napiše najmaštovitije pismo.

Gepostet von Write a Letter, Win A House am Samstag, 5. Januar 2019

Za učestvovanje u nagradnoj igri treba platiti 25 dolara, a ona se nada da će biti dovoljno učesnika da ona zaradi cifru po kojoj je namjeravala prodati kuću.

Pobjednik će biti odabran samo ako se prikupi početna cijena kuće, dakle nešto manje od 3 miliona maraka. Ako se to ne dogodi, svim sudionicima će se vratiti uloženi novac.

Pismo može imati maksimalno 350 znakova, a možete se prijaviti mailom ili poštom, uz uplatu od 25 dolara. Nagradna igra zasad traje do 5. aprila, no moguće je da ga Wagner produži još tri mjeseca od toga.

Gepostet von Write a Letter, Win A House am Samstag, 5. Januar 2019

500 pisama će biti odabrano za finale, a zatim će neovisni suci odabrati najbolje.

Učesnici moraju imati više od 18 godina, a po domaćinstvu se smije takmičiti samo jedna osoba. Uži članovi njene porodice i prijatelji ne smiju se prijaviti.