Tamni namještaj u dizajnu spavaće sobe

Dekor spavaće sobe trebao bi pogodovati odmoru, opuštanju. Mnogi psiholozi preporučuju uređenje ove sobe u mekim, svijetlim nijansama. Međutim, ova šema boja ne odgovara svima. Mnogi ljudi vole hladne, tamne boje. Neobični interijer spavaće sobe u tamnim bojama neće izgledati sumorno, neugodno s pravilno odabranim omjerima boja.

Tamna boja u spavaćim sobama sve je češći izbor dizajnera interijera. Ako ste i sami razmišljali o takvoj spavaćoj sobi, ali se do sada još niste odlučili na taj potez, u nastavku donosimo nekoliko ideja za tamne spavaće sobe.

Posteljina u tamnim bojama

Jedan do najlakših načina za promjenu u spavaćoj sobi je nova posteljina. Tamna posteljina, naročito ako je od nekog skupocjenog materijala kao što je svila, vrlo brzo će napraviti značajne promijene, ali i unijeti dozu luksuza u spavaću sobu.

 

 

Aleksey Bereznyak

Zidovi u tamnim bojama

Ako ne želite raditi velike renoviranje ili mijenjati postojeći namještaj, još jedan jednostavan način za promjenu jest bojenje zidova.

 

Harun Kaymaz

 

Sergey Ko

Namještaj u tamnim bojama

Umjesto zida ili posteljine, možete se odlučiti i za krevet ili neke druge komad namještaja u tim bojama. Ako ste dovoljno hrabri i želite vrlo dramatičnu spavaću sobu, tamni namještaj možete kombinivati s tamnim zidovima i posteljinom.

 

Sergey Kondratev

 

MI Group