Zavodljiva kuća koja podsjeća na luksuzni bar

CmDesign Atelier je svjetski poznat po svom radu širom svijeta, jer njegova filozofija dizajna ima nešto ljetno, nepretenciozno i ​​tako moderno. Sa sjedištem u Nigeriji, arhitekte studija uspjevaju da daju “život” čak i najravnodušnijim sredinama, dajući im boju i moderan karakter koji čini razliku.

 

Ostajući na istom mjestu, ovoga puta u oblasti Lagosa, dizajneri su pozvani da osmisle plan i dizajniraju potpuno novi dom, koji pripada mladoj porodici, koja je ovu zgradu kupila kako bi provela tople mjesece godine tamo. Glavni vrhunac ove kuće je činjenica da više podsjeća na luksuzni bar uz more nego na kuću, a da joj pritom ne oduzima toplinu koja je neophodna u svakom kućnom okruženju.

Smještena u tropskom ambijentu punom palmi, kuća održava visoko minimalistički dizajn, kako bi se uklopila i uskladila sa cijelim ljetnim osjećajem i mirom koji vlada u cijelom mjestu. Osim linearnog, ali istovremeno apstraktnog oblika, odabrani su i vrlo neutralni tonovi, lagani i izrazito ljetni, što upotpunjuje cijeli koncept dizajna.

Središnji dio ove zgrade nije ništa drugo do prekrasan bazen koji dominira i izgleda dostupan iz svakog kuta kuće. To je bio razlog zašto su vlasnici zavoljeli ovu kuću: veliki bazen koji je od prvog trenutka u njihovim mislima stvorio sliku bezbrižnosti i apsolutnog mira.

Upravo nasuprot kuće nalazi se plaža, nešto što djeluje kao bonus element – a možda i najosnovniji – za odabir takve kuće za odmor. Kombinacija plave vode sa zelenilom prirode zavodi i najzahtjevnije ljubitelje dizajna, dok se cijela klima klanja eteričnoj auri ljeta.

Otvoreni prostori kuće pomažu vlasnicima da postanu “jedno” sa krajolikom koji ih okružuje, neprestano im dajući osjećaj da se nalaze u idiličnom mjestu. Što se tiče dekoracije, primjećujemo da se u svakom kutku održava jednostavan stil.

Minimalni i nevjerovatno moderan namještaj, koji služi potrebnim potrebama porodice, svijetle boje koje se uklapaju sanjivo sa zemljanim tonovima, kao i odvojeni ukrasi iz svakog kutka svijeta upotpunjuju konačni rezultat.

Vidimo da dominira etnička atmosfera koja je užasno ukomponovana sa svime što ova kuća predstavlja. Svaki kutak kuće pretvara se u ultimativno utočište za ljetne mjesece, uživajući u trenucima bezbrižnosti.