Zavirite u najskuplji penthaus vrijedan 78 miliona dolara

Stan od 680 kvadratnih metara nalazi se u novom Amanu u Njujorku.

Najskuplji ugovor o nekretninama koji je potpisan u Velikoj Jabuci ove godine bio je za penthaus u luksuznom delu Menhetna. Veličanstveni penthaus u Amanu u Njujorku nedavno je prodat za ogromnih 74,3 miliona dolara.

Stan će biti kruna novog luksuznog kompleksa koji bi trebalo da bude otvoren u avgustu. Kao što njegov naziv sugeriše, kulom će upravljati švajcarski ugostiteljski titan Aman i obuhvataće 22 privatne rezidencije zajedno sa hotelom od 83 apartmana.

 

robbreport

 

robbreport

 

robbreport

 

robbreport

 

robbreport

Smješten u istorijskoj Petoj Aveniji, Aman Njujork će kombinovati postojeću arhitekturu iz 1920-ih sa modernim enterijerom i sadržajima sličnim hotelima. Takođe možete očekivati najbolju uslugu po kojoj je brend poznat.

Penthaus Jala zauzima cjeli 20. sprat, opremljen je velikim prozorima za neuporediv pogled na obližnji Central Park. Sa površinom od nešto više od 680 kvadratnih metara nudi četiri spavaće sobe, pet kupatila i dve sobe za pranje veša, zajedno sa kuhinjom, ostavom za batlera, formalnom trpezarijom i prostranom dnevnom sobom.

Vrhunac je, naravno, primarni apartman koji dolazi u kompletu sa dva ormara, kupatilom nalik spa centru sa kadom i parnim tušem, kao i privatnom terasom sa đakuzijem. Ako to nije dovoljno, glavna terasa ima privatni bazen sa slanom vodom i kabinu.

Iako je prvobitno traženo 83,5 miliona dolara, penthaus Jala je uspjeo da postane najskuplji stan koji je prodat u Njujorku 2022. Prethodni rekord je postavljen u aprilu kada je stan u Park aveniji 432 promenio vlasnika za 70,5 miliona dolara. Međutim, ko zna šta bi se moglo dogoditi u narednih pet mjeseci.