Kuća iz snova u Brazilu

Dayala e Rafael arquitetos associados: ime koje je povezano sa visokom estetikom u oblasti arhitekture.

Ovaj arhitektonski studio broji jedan uspjeh za drugim, pri čemu talentovani dizajneri svakom projektu pristupaju na osnovu modernizma i prefinjene funkcionalnosti. Gledajući njihov rad, primjetićete da sve ono što je danas u trendu biraju u svakom ambijentu, ne gubeći bezvremenost koja se smatra neophodnom za svaki moderan dom. Cijela filozofija dizajna se ogleda na najbolji način u ovoj nevjerovatnoj kući za odmor u Brazilu.

 

 

 

 

Kuća je izgrađena na uzdignutom brdu i nudi poglede koji “odzimaju” dah! Smještena u zelenom okruženju ona uspjeva da postane „jedno“ sa prirodnim okruženjem, a da pritom ne bude lišena ni najmanje prefinjene funkcionalnosti i luksuza.
U dizajnu eksterijera vidimo da je sve tako nepretenciozno postavljeno, pošto je apsolutni mir prvo što nam pada na pamet. Životni prostori na otvorenom, prostori za roštilj i mjesta za beskrajno opuštanje su sve ono što čini sanjiv i inspirativan pejzaž.

Isti magični osjećaj se nastavlja unutar kuće i tera nas da poželimo da istražimo enterijere. Njena fasada stvara skoro “providan pogled” sa strane ulice, dok panelni zidovi osvejtljavaju unutrašnjost, stvarajući idealno proširenje eksterijera. Zahvaljujući velikim prozorima kuća je „preplavljena“ sunčevom svjetlošću. Zemljane boje daju potrebnu svjetlost iz sobe u sobu, dok neke smjelije nijanse stvaraju dimenziju, moderan karakter i dodatno interesovanje.

Sve sobe odlikuje nepretenciozan luksuz, preuzet iz budućnosti, koji savršeno balansira sa  potrebama porodice. Impresivni su divni ukrasi, prevelika umjetnička dela na zidovima, elementi koji krase svaku površinu i uspješna kombinacija boja i tekstura na sofama i krevetima. Svi elementi doprinose stvaranju luksuznog ambijenta, koji je idealan za letnje trenutke opuštanja! Porodica ima priliku da uživa u bezbrižnosti koju zaslužuje, imajući sve moderne udobnosti koje priliče kući za odmor ovog ranga.