Zavirite u najljepši Starbucks na svijetu

U Milanu je prošle sedmice otvoren Starbucks koji je izazvao veliku pažnju. To nije prvi kafić ovog poznatog lanca u Italiji, ali je najljepši, i to kako kažu mnogu, na svijetu. Nalazi se u palači Palazzo Delle Poste na Piazzi Cordusio, a u njemu je zaposleno 300 ljudi.

Ovaj lokal je jedan od tri Starbucks Reserve Roastery, druga dva se nalaze u Šangaju i Seattleu, i puno je više od kafića.

najljepsi starbaks

Milanski Starbucks Reserve Roastery ima pržionicu, kafić, bar i trgovinu. Osim ispijanja kafe, gosti mogu prošetati po prostoru veličine 2000 kvadratnih metara, prezalogajiti uz krušnu peć ili popiti koktel na terasi.

Iako su se Italijani žalili na visoke cijene, prvih dana po otvaranju ljudi su čekali i po dva sata u redu da uđu, što je izazvalo i reakciju Mattea Salvinija, njihovog ministra unutrašnjih poslova.

“Dva sata u redu za kafu u Starbucksu. Ne bih ni da mi plate. Bez riječi sam”, komentisao je on.

Prostranim halama nekadašnje centralne pošte kombinovani su italijanska tradicija vidljiva u teraco podovima i obilnom korištenju mermera sa popularnim industrijskim stilom.

Ovaj Starbucks, kao i dva prethodno spomenuta, luksuzniji su od običnih i u njima se prema istraživanjima gosti zadržavaju i četiri puta duže.