Zavirite u apartman u kojem je odsjeo Obama tokom Samita G20

Apartman u kojem je odsjeo predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barack Obama tokom boravka u turskom gradu Antalija povodom Samita G20, predstavljen je medijima.

Obama je odsjeo u luksuznom apartmanu hotela Calista Luxury Resort u Beleku u Antaliji. U apartmanu broja 1415, veličine 240 metara kvadratnih, ranije su boravili i bivši turski predsjednik Abdullah Gul te poznati ruski biznismen Roman Abramovič.

Apartman, koji u odnosu na ostale luksuzne vile unutar kompleksa ovog hotela izgleda skromno, sastoji se dvije spavaće sobe, dva kupatila, hodnika, dnevnog boravka, toaleta za goste, kuhinje, balkona, sobe za garderobu i službene sobe.

Iz apartmana se pruža jedinstven pogled prema Sredozemnom moru.

Ono što je posebno privuklo pažnju predstavnika medija jesu česme u kupatilima pozlaćene 24-karatnim zlatom. U apartmanu se takođe nalazi i trpezarija sa stolom za 12 osoba.

U Beleku, gdje je Samit G20 održan, trenutno vlada mnogo mirnija atmosfera u odnosu na vrijeme održavanja samita.

Guverner Antalije Muammer Turker u razgovoru s novinarom AA kazao je kako je održavanje Samita G20 u Antaliji imalo doping efekt na turizam u ovoj regiji.

“Samit će predstaviti Antaliju širom svijeta i to će biti razlog dolaska velikog broja ljudi u ovaj grad. Samit je imao doping efekat na naš turizam”, kazao je Turker.

On je naglasio kako je Turska, ali i grad Antalija vrlo uspješno obavila dužnost domaćina ovog samita, te da će zbog toga u historiju ući kao “Antalija Samit”.

Samit G20 u Antaliji pratile su stotine predstavnika medija iz cijelog svijeta.

Izvor – Agencije