Renoviranje sa malo mašte i para

Stan možete da uljepšate i ukoliko obnovite stare stvari. Lijepo uramljeno ogledalo ili stare porodične fotografije na zidu učiniće čuda za svaki prostor.

Nema čovjeka koji ne žudi za novom kućom ili većim stanom, modernim namještajem ili renoviranim životnim prostorom.

Uz malo novca i mnogo mašte može da se uradi mnogo toga. Ponekada nije potrebno ni da vi sami “izmišljate” već je dovoljno da prokrstarite internetom i pozajmite ili prilagodite svojim potrebama neku od dizajnerskih ideja. Postoje i pravila kojih bi prilikom opremanja trebalo da se pridržavate.

Zavjese

Mnogi misle da zavjese trebaju da budu bijele i godinama kače i peru iste, stare dezene. Zavjese niti moraju da budu bijele niti treba da budu čipkaste i providne! Pogledajte nove materijale, vesele boje, razigrane dezene. Dovoljno je samo porubiti ih, što besplatno rade u radnjama gde se prodaju. Vesele zavjese osvježiće sobu uz minimalno ulaganja.

Fotelja

Novi namještaj nije uvijek bolji. Stare fotelje su često neuporedivo kvalitetnije. Tapaciraje staru fotelju, a uz spužvu može da dobije i novi, moderan oblik. Uz novi jastučić biće kao namještaj kupljen u salonu!

Tabla

Table za pisanje su novi trend, a mogu da budu crne ili zelene. Ne samo što su korisne za pisanje poruka, već su i veoma zanimljiv detalj. Može se nabaviti jedna, a može i nekoliko manjih tabli različitih oblika.

Fotografije

Stare ili nove – uramljene fotografije svaki prostor učiniće drugačijim i boljim. Uramljivanje nije skupo – košta od 200 dinara, za koliko može da se nađe i novi ram. Važno je samo da ramovi budu usklađeni, a fotografije grupisane i što bliže jedna drugoj.

Štekeri i utikači

Vjerovali ili ne – otrcani utikači mnogo čine da kompletna soba djeluje staro. Utikači se lako mijenjaju, ima ih u raznim bojama i neuporedivo su jednostavnija dekoracija od krečenja.

Šareni ćilim

Nikada nije na odmet unijeti još neku boju u stan. Nema mjesta? Stavite ćilim preko tepiha! Ili na zid. Ćilim mora da bude zanimljiv, star, naslijeđen, šaren.

Ogledala

Mali prostor – velika ogledala. Ne postoji prostor koji ogledalo neće osvježiti. Naravno, radi se isključivo o ogledalima sa lijepim ramovima.

Izvor – novosti.rs