Zavirite u 34 miliona dolara vrijedan novi dom Eltona Johna

Elton John, njegov partner David Furnish i njihovo dvoje djece, četverogodišnji Zachary i dvogodišnji Eliah uskoro će useliti u svoj novi, 34 miliona dolara vrijedan dom na Beverly Hillsu.

Kako piše Variety, poznati muzičar ponosni je vlasnik imanja izgrađenog 2001. godine za Armanda Marciana, suosnivača Guessa. Kada se pojavilo na tržištu prije četiri godine, vlasnik je za imanje tražio više od 42 milijuna dolara, no cijena je polako padala sve dok Elton John nije iskeširao konačnu cifru.

Luksuzno imanje prostire se na više od 2300 metara kvadratnih, a sama vila u mediteranskom stilu ima tri sprata povezana liftom, sedam glavnih spavaćih soba, još tri sobe za osoblje, 10 kupatila i 12 pomoćnih kupatila, devet kamina i garažu za 11 automobila.

Takođe, kuća ima prostrano predvorje, dnevne sobe i trpezarije, kao i biblioteku, porodičnu sobu, kino, vinski podrum i teretanu. Okoliš je pažljivo uređen i prošaran cvijećem i stazama, koje vode do bazena i popratne kućice, opremljene vlastitom kuhinjom i krušnom peći. Naravno, ne nedostaje ni teniski teren.

Tabloidi procjenjuju da je Sir Elton “težak” 413 miliona dolara, a ovo mu nije prva kuća na Beverly Hillsu. 2012. godine je kupio 7.2 miliona vrijednu kuću, a posjeduje i imanje u Atlanti, vilu u Nici, seosko imanje u Windsoru i urbanu kuću u londonskom Holland Parku.

Poveća garaža dobro će doći muzičaru koji je strastveni kolekcionar automobila. 2001. godine je prodao svoju zbirku od 20 Aston Martina, Bentleya, Ferrarija, Jaguara i Rolls Roycea za oko 3 miliona dolara, a nakon toga mu je ostalo još osam dragocjenih automobila.

Izvor – index.hr
Foto – Movoto