Kade: Za njegu tijela i duše

Na uređenje kupatila sve veći uticaj imaju trendovi i moda, koja se sada i na ovom području, kao i na svim drugim, mijenja vrlo brzo.

Danas su kupatilske sanitarije dostupne u najrazličitijim dimenzijama, bojama, pa i materijalima. U trendu su alternativni materijali, neobični oblici, detalji, tehnološki noviteti, skupi materijali, pa se čak i kristali sve češće nalaze na kupatilskim elementima. Dakle, pored keramike koriste se staklo, kristal, prirodni kamen…

S jedne strane u trendu je minimalizam s jednostavnim, čvrstim i pomalo prejasnim linijama, a sa druge strane je bogatstvo boja i oblika. Predstavljamo vam nekoliko kada koje oblikom, izradom i materijom više podsjećaju na umjetnička djela nego na kupatilske elemente.

Sedef kada

Jedinstvenost ove luksuzne kade su njena forma i funkcija. Linije i organski oblici izrađeni su od strane firme “Libero Design”. Oni su bili inspirisani školjkama koje proizvode bisere, pa ova kada dobija naziv – “Sedef”.

Kada omogućuje korisniku da stvori vlastitu kombinaciju svjetla, zvukova i aromaterapije. Možete odabrati jedan od wellness programa – za opuštanje, energiju, zabavu, tropsko zadovoljstvo.

Integrisana saksija omogućava sadnju cvijeća u kombinaciji koju želite, pa na ovaj način možete uživati ​​u komadu prirode. Slavine i tuš su skriveni. Ova “sve u jednom” struktura pruža osjećaj savršenstva. “Sedef” kada je poziv na opuštanje i razmišljanje, odmor za dušu i tijelo.

luxury-bathroom-design-bath-tub-sedef (1)

Mother-of-Pearl-by-Libero-Design-6

Dekadentna Kleopatra

Dizajnirana da stvori osjećaj privatnosti i sigurnosti, ova kada vas “grli”, dozvoljavajući da se opustite i uživate.

To je mjesto gdje kupač ima kontrolu nad svojim okruženjem, birajući da se opusti u potpunoj privatnosti – ili ne, jer je “Kleopatra” kada dovoljno velika za dvoje.

Koja se žena ne bi osjećala kao Kleopatra u ovoj oazi? “Kleopatra” predstavlja glamur i ljepotu, raskoš i luksuz, ali ona takođe predstavlja dramatične trenutke – stvarajući luksuzni doživljaj kupanja.

Čak i osvjetljenje je spektakularno sa svojim redovima ovalnih osvijetljenih diskova, koji kao da su svjetlosna kruna za boginju ljubavi.

69301-slide-5944

69301-slide-5945

Zavodljivi, organski oblici

“Goccia” kolekcija kada je napravljena od gelcoat materijala visoke plastičnosti, koji dozvoljava proizvođaču, “Marmorin”, da stvori ovu zavodljivu siluetu kade…

Unutrašnjost oblika uključuje ergonomsku formaciju za optimalnu poziciju tijela i lavabo s istim aerodinamičkim oblikom. Izbor bijelo na bijelom ili crno na bijelom znači da možete imati ili suptilan dizajn uticaj ili onaj pun drame.

Bilo da izaberete bijelo ili verziju u dvije boje, “Goccia” kolekcija će vizuelno osvježiti svako kupatilo – njen nježan oblik je izraz pokreta i organskih linija. Zavodljiv, aerodinamičan i naprosto zapanjujući dizajn.

goccia-marmorin-folds-open-exposing-sultry-silhouette-1

Ležaljka kao kada

Kupanje, hidriranje i gotovo – tako bi izgledalo opuštanje u kadi, čak i sada kada kupatila, sa svojim visokim kvalitetom, elegantnim slavinama, sve više postaju standardno dizajnirana oaza mira za opuštanjei njegovanje tijela i uma…

Njemačka kompanija “Kaldewei” osnovana je 1918. godine, a danas je vodi četvrta generacija, koja je posvećena kombinovanju čelika i emajla s nevjerovatnom strašću. Atmosfera “utočišta” je savršeno dopunjena “Kaldewei Relax” ležaljkom izuzetne estetike, koja pretvara kadu u ležaljku u samo nekoliko trenutaka.

“Kaldewei Relax Lounger” stvara domaći, ali istovremeno i elegantan ambijent najvišeg kvaliteta dizajna, što značajno povećava želju za iskustvom “kupanja”. Lounger se sastoji od ručno ušivenih tapaciranih elemenata u ekskluzivnoj imitaciji kože. Ovaj vodonepropusni materijal koristi se na luksuznim jahtama već dugi niz godina.

Pojedinačni elementi “Kaldewei Relax Loungera” mogu se koristiti posebno ili zajedno. Jedan izdvojeni element može biti pozicioniran po sredini kade, formirajući most koji će obezbijediti da knjige, časopisi ili pića ostanu nadohvat ruke dok se kupate.

bfe27eeceb

ef6d4c4ffa