Filmofili, pozor sad – Kako urediti kućno kino

Kućno kino san je mnogih ljudi, pogotovo onih koji uživaju da slobodno vrijeme provode gledajući dobre filmove.

Frazu “kućno kino” ljudi obično povezuju s bogatima i ljudima koji imaju previše prostora u kući, ali sopstveni mini-bioskop moguće je opremiti i bez ogromnih ulaganja, čemu je doprinijelo i smanjenje cijena tehnoloških proizvoda. Predstavljamo vam zanimljive ideje, koje vam mogu ispuniti sva sanjarenja i unijeti radost u vaš dom, kućnim kinom.

Zulauf Residence

Opremanje

Prvo i najvažnije, kućnom kinu posvetite praznu sobu ili podrum. Bez obzira na to da li imate slobodan prostor u potkrovlju, podrumu, garaži ili bilo kojoj stambenoj površini, kućno kino omogućava najmodernije vizuelno i audio iskustvo, kao i pregršt adrenalina i emocija.

excellent-small-living-room-home-theatre-system-decoration

Ako imate mogućnosti, plafon i pod obojite u crno ili ih prekrijte crnim akustičnim pločicama. Takođe, možete postaviti prostirke tamnih boja za ugodniji i topliji osjećaj.

Drvene grede na tavanu, na primjer, najbolje smanjuju nepotreban odjek. Zidni paneli su još jedna opcija, ne samo da apsorbuju zvuk i naglašavaju audio-doživljaj, oni takođe stvaraju divne teksture koje će uljepšati vaš enterijer.

01

Akustične zavjese su važne za vaše kućno kino, jer doprinose zvučnoj izolaciji i blokiranju zvuka i na taj način poboljšavaju akustiku u sobi. Izaberite neku bogatu tkaninu kao što je baršun. Izaberite boje poput mornarske plave, crne ili crvene, jer one pružaju vizuelnu i opipljivu toplinu za boravak u vlastitom kinu.

Cheap-Home-Theater-Desgin-Inspirations

Kino prema mogućnostima

Kada se radi o izboru projektora, velikog ekrana, rasvjetnih tijela, zvučnika, sve zavisi od vaših afiniteta i finansijskih mogućnosti.

Ekran kućnog kina pokušajte prilagoditi veličini zaslona sa veličinom sobe i udaljenosti sa koje se gleda. Isto tako, kada je u pitanju mjesto za sjedenje, pobrinite se da se ekran jasno vidi gdje god da se sjedi. Ekrani za kućna kina dolaze u različitim vrstama i bojama. Cijene ekrana zavise od vrste, materijala i, naravno, brenda.

home-theater-design-458

Prilikom stvaranja kućnog kina možete ići prema složenim, minimalnim ili udobnim rješenjima. To zavisi od vašeg budžeta. Naglasak prilikom izrade ovih prostorija je na sposobnosti da modulira osvjetljenje i kvalitet zvuka. Vaš namještaj i dekor i njegov raspored takođe igraju ulogu u stvaranju tog savršenog kino-doživljaja.

Dio za sjedenje, umjesto standardnog kauča, možete napraviti i od drvenih paleta i velikih, mekanih jastuka, koji će vam omogućiti potrebnu udobnost dok uživate u omiljenom filmu.

Ukoliko nemate dodatni prostor u vašem domu koji možete opremiti kućnim kinom, uvijek je tu dnevna soba, koja se uz male promjene može prilagoditi vrhunskom filmskom doživljaju.

home-theater-garage

simple-attic-home-theater-idea-with-classy-coffee-table-decor