Vratite sjaj i bjelinu kućnim aparatima

Nije potrebno trošiti mnogo novca na hemikalije za čišćenje domaćinstva kada se u našoj kuhinji kriju sredstava koja aparatima mogu efikasno vratiti sjaj. Evo najboljih savjeta za čišćenje požutjelih kućnih aparata.

Isključite uređaj iz struje, sklonite sve sa njega, ako je moguće pomjerite ga od zida.

Potrebno je uređaj, prije procesa izbeljivanja, obrisati od prašine. To možete uraditi praškom ili vlažnom krpom, a potrudite se da obrišete sve dijelove prašine kako biste vidjeli na kojim mjestima ima najviše žutila.

Uzmite pumpicu u koju ste prethodno sipali sirće, može razblaženo u razmjeri 1:10, ili čisto, ako mislite da je kućni aparat previše žut.

Poprskajte pumpicom cijeli uređaj, osim dijelova koji idu u struju, ili onaj dio gdje tečnost može ući u unutrašnjost aparata.

Uzmite čistu spužvicu i prebrišite uređaj, možete koristiti i zelenu, hrapaviju stranu.

Ostavite da deluje 30 minuta, zatim vlažnim sunđerom obrišite uređaj i odmah posušite pamučnom krpom.

Ukoliko niste zadovoljni postignutim rezultatima, postupak možete ponoviti odmah, s tim što morate ostaviti da djeluje duže, ili razmisliti o alternativi, a to je da umjesto sirćeta koristite limun, isječen na pola, kojim ćete premazati cijeli uređaj.

Uvijek isključite uređaj iz struje i pomjerite na neko svjetlije mjesto da biste bolje videli.

Takođe, nikad ne prskajte na dijelove koji dolaze u dodir sa strujom (iza frižidera ili bilo kakvi otvori na aparatu kroz koje tečnost može ući i oštetiti elektroniku).

Izvor – kakopedija.com