Vilu u Hjustonu od 27,5 miliona možete kupiti bitkoinima

Ukoliko ste ljubitelj kriptovaluta i želite dio da potrošite, pronašli smo rješenje za vas.

Raskošna kuća od cigle koja se nalazi na jednom hektaru u jednom od najelegantnijih kvartova u Hjustonu nedavno je izašla na tržište za nevjerovatnih 27,5 miliona dolara – a njen vlasnik je otvoren za bitkoin kao oblik plaćanja.

 

Kuća sa pet spavaćih soba i pet kupatila na Bulevaru River Oaks izgrađena je 2005. godine. Prostire se na 1200 kvadratnih metara, a unutar vile ćete naći pet kamina, teretanu, kućni bioskop, biblioteku, više garderobera i podzemni vinski podrum sa prostorom za stotine boca. Na drugim mjestima na imanju, sadržaji uključuju garažu za šest automobila, kao i ribnjak, bazen i spa centar.
Dom trenutno pripada istaknutom advokatu Hjustona i nekadašnjem kandidatu za gradonačelnika, Toniju Bazbiju, koji je, sa svojom tadašnjom suprugom Zoe, kupio vilu u gotovini 2013. godine, navodi The Wall Street Journal.

Odnos između bitkoina i tržišta nekretnina, nije baš nov: u posljednjih nekoliko godina, kriptovaluta je postala obećavajući način plaćanja. U junu 2021. penthaus u oblasti Majamija prodat je za 22,5 miliona dolara, što je, kako se vjeruje, rekordna cijena za prodaju putem kriptovaluta.

Ako bi neko kupio ovaj dom za bitkoin, to bi srušilo taj rekord.