Veličanstveni hotel na rubu litice koji ostavlja bez daha!

Ako se bojite visina, vjerojatno biste trebali skrenuti pogled, jer ovaj novodizajnirani luksuzni hotel u Norveškoj u potpunosti je naslonjen na rub litice!

Ovaj nestvaran projekt turskog arhitektonskog studija zaradio je Archilovers nagradu u 2019. godini za izvanrednu estetiku, kreativnost i funkcionalnost, a sigurni smo da će i vas jednako oduševiti!

Inspirisani nestvarnim pogledom na norveške fjordove, tim arhitektonskog dizajn studija Hayri Atak predstavio je svoj najuspješniji projekt; radi se o spektakularnom konceptu za novi boutique hotel koji će biti smješten na samoj litici – Preikestolen.

Litica se uzdiže na čak 604 metra visine preko fjorda Lysefjorden koji je već godinama popularno turističko odredište, a koje uglavnom privlači brojne avanturiste što svakako odgovara samom dizajnu i funkciji hotela.

U hotel s devet apartmana ulazit će se s vrha litice, a zajedničko predvorje i sobe za goste biti će smještene uz samu stijenu. Najniži sprat ima najveću terasu koja će služiti posjetiocima za uživanje u zapanjujućem pogledu, a oni najhrabriji će se moći opustiti u bazenu sa staklenim dnom i uživati u pogledu – pod vodom.

Čitav koncept inspirisan je fotografijom fjordova koja je poslana osnivaču studija – Hayriu Ataku. Oduševljen fotografijom koju je prijatelj snimio tokom svog odmora u Norveškoj, Atak je pokušao uključiti trenutak adrenalina u svojoj arhitekturi.

“Iako nisam bio tamo, iskusio sam adrenalin kao da sam stajao na rubu”, kaže Atak. ”Jednostavno, samo sam htio prenijeti to iskustvo u svoj rad.”

Osnovan 2017. godine, mladi, ambiciozni arhitektonski studio dizajna Hayri Atak smješten je u Istanbulu, a može se pohvaliti raznim projektima koji uključuju dizajn hotela, kafića / restorana, trgovina, vila i stanova, a koji svakako odudaraju od tipične arhitekture na koju smo navikli.

(Fashion.hr)