Veličanstvena vila sa stilom i srcem Italije

Želite da iskusite italijanski La Dolce Vita svakog dana, a da pritom ne živite u Italiji?

Imamo rešenje za vas – vila od 23 miliona dolara izgrađena u italijanskom stilu, koja se nalazi u kalifornijskoj silikonskoj dolini. Smeštena na sedam bujnih hektara u predivnom okruženju Portola doline, vila sa površinom od skoro 800 kvadrata nalazi se na veoma maloj udaljenosti od Palo Alta, Atertona i Mountain View.

Moramo naglasiti da nije samo njen stil italijanski – mnogi elementi kojima je opremljena došli su baš iz Italije. Krovne pločice su na primer stare više od 300 godina i dopremljene su, veoma pažljivo, iz Italije. Tanke ciglene pločice u nekim od spavaćih soba su potekle sa poda stare italijanske crkve. Još jedan od akcenata vile je veličanstveni, ručno rezbareni i ručno obojeni drveni plafon u sobi sa klavirom, a spašen je iz oronule venecijanske vile.

Vinski podrum vile dobio je svoj izuzetni plafon i pod kreirane od restauriranih italijanskih cigli, a osmišljen je kao omaž finim kjantijima i brunelosima – trenutni vlasnik vile takođe upravlja vinarijom u dolini Napa, što definitivno pojašnjava stvari.

Samo imanje kompletirano je 2006.godine i nalazi se na samom kraju Trail Lane ulice, nadomak Vudsajda. Na prvom spratu, nalazi se čitav niz soba za prijem gostiju, sa spektakularnom formalnom trpezarijom sa staklenim zidovima i dezeniranim podnim pločicima, udobnom sobom za čitanje i veličanstvenom kućnom kancelarijom sa zasvođenim plafonima i impozantnim kaminom.

Prostrana kuhinja otvorenog plana sadrži dodatne italijanske elemente od drveta, uz italijanski sat smešten u ornamentni, rezbareni zeleni mermer i predimenzionirano ostrvo, sa kog gosti mogu posmatrati akciju pripreme obroka.

Metalno uramljena vrata otvaraju se prema loži nadomak bazena, gde se nalazi kamin na otvorenom, plafon sa drvenim gredama i neobična stara italijanska svetla sa kočija.

Na drugom spratu nalazi se glavni apartman, jedan od samo tri spavaće sobe u glavnoj vili. On dolazi sa sopstvenim odeljkom za sedenje, prostranim kupatilom sa starinskim italijanskim pločicama i samostojećom kadom iz koje se pruža pogled na travnate doline.

Nadomak glavne spavaće sobe nalazi se privatna krovna terasa, sa koje možete uživati u kalifornijskom suncu, maštajući da živite u toskanskim prostranstvima. Deo imanja su i kuća za goste, jednosobna loža za kućepazitelja, samostalna teretana i garaža za tri automobila.

Tu su i teren za boćanje i tenis, mesto za al-fresco degustaciju vina smešteno među visokim sekvojama, okarakterisano starinskim drvenim stolom i lusterom.

Inače, ovo imanje je prvi put stavljeno na prodaju pre dve godine sa cenom od 32 miliona dolara, a sada je ponovo u potrazi za svojim novim vlasnicima, koji moraju biti spremni da potroše 23 miliona. Da li ste to vi?

(Luxlife.rs)