Uređenje dvorišta: Kako da postavite umjetnu travu

Ni najljepše šareno cvijeće neće lijepo izgledati u dvorištu ukoliko je travnjak neuređen ili oštećen.

Čak ni uz najbolje namjere i trud u nekim dvorištim, iz različitih razloga, travanjak ne uspijeva. Ukoliko se ne možete izboriti sa zemljištem lošeg kvaliteta onda možete koristiti umjetnu travu. Da, primjetno je da trava nije prava, ali imaćete urednu zelenu površinu koja je uljepšati vanjski prostor u kojem provodite vrijeme.

Ukoliko sami postavljate umjetnu travu, evo nekoliko stvari koje treba da znate.

Ako uklanjate zdrav travnjak, znajte da ćete imati dosta posla. Najbolje je da iznajmite mašinu koja će ga izrezati, jer ga možete premjestiti na drugu lokaciju ili dati nekome kome bi bio od koristi. Ako vam je travnjak u lošem stanju i nema mu spasa, morate ukloniti svu travu i izravnati zemljište.

Postoji nekoliko koraka koji se moraju prijeći prije samog postavljanja umjetne trave. Neki od njih nisu obavezni, ali je najbolje da se oko procesa postavljanja posavjetujete u trgovini ili kontaktirate proizvođača.

Ako vas brine korov, možete kupiti tkaninu koja kontroliše korov, točnije sprječava izrastanje i stvaranje neravnina na vašem travnjaku. Kada izravnate zemljište, možete početi sa postavljanjem podloge, koja za neke vrste umjetne trave nije neophodna, jer je već zakačena za njenu bazu.

Vaš umjetni travnjak će biti upakovan u role, a sve što vi trebate učiniti je da ga raširite i pozicionirate na odgovarajuće mjesto. Za prekrivanje većih površina, koristit više roli trave i gledajte da orijentacija trave bude ista za svaku rolu. Nakon što ih prikucate i iščetkate, nećete moći primijetite razliku između dvije role i vaš travnjak će izgledati kompletno.

Za samu instalaciju travnjaka, biće vam potrebna velika količina velikih galvaniziranih eksera kako biste mogli fiksirati svaku rolu. Oni se čekićem zabijaju skroz do zemlje, tako da neće biti izloženih metalnih rubova.

Ako imate kućne ljubimce, znajte da njima umjetna trava neće smetati i da će rado trčkarati po njoj i obavljati sve druge stvari. U slučaju da vaši ljubimci izvrše nuždu na umjetnoj travi, sve što trebate učiniti je da je očistite crijevom s vodom. Takođe, postoji opcija kupovine spreja koji je osmišljen baš u te svrhe.

Jedina loša strana umjetne trave je činjenica da ona zadržava toplinu što može biti nezgodno tokom vrelih ljetnih dana.

Kako je ušteda vode vrlo važna stvar u svim dijelovima svijeta, umjetna trava je idealna opcija za ljude kojima travnjak ne može biti zelen sam od sebe, već zahtijeva dosta održavanja, zalijevanja i uređivanja.