Uređenje doma u retro stilu će i ove jeseni biti popularno

Retro stil uređenja doma odavno je postao popularan, a magazin Independent piše kako će se ova praksa nastaviti i tokom ove jeseni.

Ovakav stil uređenja enterijera uglavnom se veže za pripadnike grupe zvane Bloomsbury. U okviru nje djelovali su pisci sa početka 20. stoljeća kao što su Virginia Woolf, John Maynard Keynes, E. M. Forster i drugi. Zidovi njihovih domova bili su ručno oslikani, a tekstilni uzorci bogati bojama.

Foto: Andrew Martin

 

Foto: Andrew Martin

 

Foto: Andrew Martin

“Svako ko je upoznat s radom Bloomsbury grupe zna da su oni zaista bili majstori uređenja domova. Oni su izvor inspiracije za današnji trend ukrašavanja enterijera”, kazao je za Independent Brett Tryner, direktor agencije za nekretnine Cheffins.

Tapete će zidovima dati svjež izgled. Komadi namještaja koji su u kontrastu sa zidovima će ih dodatno upotpuniti. Ručno oslikani ormarić, retro stona lampa i vaza su savršen odabir. Podovi su također bitan detalj u kreiranju udobnog doma.

Tepisi sa cvjetnim ili tartan uzorkom pomoći će vam prilikom uređenja. Ukoliko vam se ne dopadaju tepisi, zašto se ne biste odlučili da sa prostirkama napravite mozaik uzoraka?

KLIX