Uređenje garsonjere: Život u jednoj sobi

kako-urediti-garsonjeru

Nema većeg izazova za uređenje od uređenja garsonjere. U jednoj sobi je potrebno smjestiti i organizovati dnevni boravak, spavaću sobu, kuhinju, radnu sobu…

Theresa, studentkinja iz Njemačke, uspjela je u ovom zadatku i pritom je od garsonjere napravila svijetao, blistav i ženstven prostor.

Imala je sreće da je garsonjera dovoljno velike kvadrature da smjesti nekoliko zona, a posao joj je olakšao i prostor sa visokim tavanicama i velikim prozorima, koji omogućavaju stanu velike količine prirodnog svjetla.

kako-urediti-mali-stan

Iako je mlada, njen stil je istančan i odlikuje se elegantnošću i praktičnošću. Eleganciju je unijela u svoj dom bojama od kojih prevladavaju bijela i svjetloroze, dok namještaj varira od modernog, kao što su kuhinja i police, do klasičnog, poput starog stola i ormarića.

S obzirom na to da je student i da ima obilje knjiga i papira, multipraktična “Billy” polica zauzela je veći dio zida. Da bi uvela dodatni red, stvari je organizovala u kutije i fascikle.

billy-polica-garsonjera

Sa lijeve strane kreveta, koji se nalazi na sredini sobe, nalazi se zona dnevnog boravka, odnosno sofa sa stolićem i vintage kredencem. Theresa mrzi slagati odjeću, zato je njeno rješenje za ormar zapravo jedna ekstra duga šipka na koju kači odjeću umjesto da je slaže.

ormaru-garsonjeri

Sa desne strane kreveta je radni sto sa računarom za kojim uči i radi. Na zidu su uokvirena stara izdanja modnih časopisa, koje inače sakuplja, što opet pokazuje njenu naklonost ka kombinovanju novog i starog.

uredjenje-garsonjere9

Garsonjera je mjesto gdje Theresa uči, spava i radi, ali ipak jedan dio stana rijetko koristi. Iako je kuhinja u savršenom skladu sa ostatkom stana, u svijetlim bojama, modernih linija i odvojena šankom, Theresa rijetko kuva, jer se miris hrane zavuče u svaki dio stana. Ona radije jede vani, a u kuhinjskim ladicama drži papire, olovke i slične sitnice.

ideje-za-uredjenje-garsonjere