Predivan stan dekorisan šarenim tapetama

sareni-stan

Mette Helena je vlasnica jednosobnog stana, koji je pretvorila u zaigrani prostor, koji izgleda kao utočište za kreativce. Helena u ovom stanu živi sa četvorogodišnjom kćerkom, a uređenje jednosobnog stana za majku i kćerku bio je svojevrsni izazov, ali, kao što Helena kaže, izazovi su joj inspiracija i baš zato je uspješno riješila problem nedostatka prostora.

dnevni-boravak-skandinavski

Odrastajući u zajednici u kojoj se zajednički prostor dijelio, za razliku od onog u kojem se spava, Helena je rano naučila vrijednost ličnog prostora. Zato je ova majka, umjetnica i vlasnica prodavnice tapeta znala je koliko je bitno da izvuče maksimalno iz malog prostora i da ga podijeli na više zona.

skandinavska-kuhinja

Kao pravi skandinavski stan, i ovaj je bazično bijeli. Da bi dobila što više prostora, čitav jedan zid posvetila je policama, a da bi prostor izgledao viši, police je proširila do plafona. U produžetku dnevne sobe nalazi se trpezarija koju čine različite stolice, a trpezarijski sto koji se uklopio u ograničen prostor našla je na buvljaku.

vesela-trpezarija

Spavaću sobu pregradom je podijelila na svoj i kćerkin dio, uzimajući u obzir koliko je bitno imati privatni kutak u domu. Njen dio se sastoji od velikog kreveta, koji je postavljen na ormariće visoke 80 cm, koji joj obezbjeđuju dovoljno prostora za odjeću i druge potrepštine.

vesela-djecja-soba

Dio sobe koji pripada njenoj kćerki Villi Malou je poput igraonice, malo je veći jer podrazumijeva i prostor za igru te još polica za igračke.

veseli-stan

Helena je stan ukrasila šarenilom, na zidovima su vesele cvjetne tapete, a na onima na kojima nema tapeta su slike i fotografije. Da je ljubitelj tapeta i vlasnica prodavnice istih vidljivo je pri samom pogledu na stan, njima je oblijepila i kutije za igračke i druge sitnice.

Još jedan trik koji je uspješno primijenila jeste da je koristila različite tapete za svaki zid, čime je vizuelno odvojila funkcionalne zone stana.

sareni-hodnik