U koje komade namještaja ulagati, a na kojima štedjeti?

Prilikom uređenja stana ili kuće uklopiti se u predviđeni budžet nije lako. Kako ne biste vrlo brzo zažalili jer ste bacili novac na nekvalitetne stvari, dobro je znati u koje komade namještaja vrijedi uložiti više novca.

Svjetski  poznati dizajneri enterijera Nate Berkus i Elaine Griffin otkrili su nekoliko korisnih savjeta za sve one koji planiraju promjene u svom stanu.

U šta treba ulagati

Kućanski aparati

Dizajneri enterijera ističu da nikad ne treba štedjeti na kućanskim aparatima poput šporeta ili frižidera. Radije dajte manje novca za zavjese ili rasvjetna tijela jer obično nisu jako skupi pa ih je puno lakše zamijeniti nego npr. otići i kupiti frižider. Osim toga, u trgovinama je dobar izbor kvalitetnog tekstila ili rasvjetnih tijela.

Kauč

Kvalitetan kauč uvijek je dobra investicija, a ako kupite dobar model, moći će vam trajati godinama. Dotrajalu presvlaku bez problema možete zamijeniti novom, savjetuju dizajneri. Prilikom kupovine pazite na izradu okvira, držača i jastuke.

Madrac i posteljina

Budući da trećinu života provodimo u krevetu, nemojte biti škrti prilikom odabira madraca i posteljine. Neka su što kvalitetniji i svakako od prirodnih materijala.

Detalji koji imaju emotivnu vrijednost

Detalji koji daju ono nešto svakom domu vrlo su bitni, zato si slobodno dajte oduška. Ako nađete takav detalj koji vam puno znači i ima emotivnu vrijednost, kupite ga. Uvijek će vas podsjetiti na taj poseban trenutak.

U šta ne treba ulagati

Sto

Za razliku od stolica u kojima sigurno provedete dosta vremena, stolovi zapravo nisu toliko bitni. ‘Kad postavite stolnjak i servirate posuđe i pribor za jelo, sto je potpuno u drugom planu. Uvijek ćete samo primijetiti stolice i serviran sto.

Zavjese

Ukrasi za prozore doista ne moraju koštati pravo bogatstvo! Bez problema ih možete naručiti prema mjeri i za neku razumnu svotu.

Upečatljive boje

Nikad nemojte kupiti kauč u nekoj upečatljivoj boji poput narandžaste ili npr. zelene jer će vam vrlo brzo dosaditi. Radije birajte neke neutralne nijanse.

Jastuci

Nema smisla dati veliku svotu novca za skupocjeni jastuk koji će vam ionako brzo postati nezanimljiv. Oni su potrošna roba!

Cvijeće

Ovdje stvarno možete biti štedljivi! Zgodne cvjetne aranžmane možete nabaviti po vrlo pristupačnim cijenama.

Dječji namještaj

Za dječji namještaj ne isplati se davati previše novca budući da djeca brzo rastu, a i skloni su umjetničkim egzibicijama.

Izvor – tportal.hr