Trodimenzionalni ukras za sto

Najpoznatija španska dizajnerka Patricia Urquiola za italijanski brend “Kartell” dizajnirala je kolekciju posuđa pod nazivom “Jellies Family”. Kolekcija je inspirisana prirodom, uključuje tanjire, tacne, čaše i činije, a napravljena je od “Kartellovog” prepoznatljivog materijala – plastike.

Sjajno, jasno, s teksturom različitih uzoraka, posuđe je izrađeno od providnog polikarbonata u zelenoj, svijetloplavoj, pink i smeđoj boji. Transparentni komadi mijenjaju oblik i stvaraju refleksiju u kontaktu sa svjetlom, a boje su meke i osjetljive. Raspon cijena se kreće od 11 do 73 eura.

WfClr

Kako je sama dizajnerka istakla, u njenoj “porodici Jellies” svaki komad ima različit uzorak koji ju je podsjetio na mladost. “Jellies” su trodimenzionalni ukrasi za sto, a tanjiri, čaše i činije s balončićima podsjećaju na kristale, a najbolje izgledaju vani kad se mogu igrati svjetlom.

Jelly_06

Ova kolekcija je zapravo vrlo karakteristična za “Kartell”, koji je vodeći svjetski proizvođač u industrijskoj proizvodnji namještaja i dizajnerskih predmeta za enterijere, izrađene od visokokvalitetne plastike.

JELLY_vases_group_1