Trikovi za veće kupatilo

Imate malo kupatilo, a kupanje u kadi sa čašom šampanjca ste do sada praktikovali jednom u godinu dana? Razmislite da umjesto kade stavite znatno praktičniju tuš kabinu koja će značajno uštediti prostor. Evo još nekoliko trikova koji će vam pomoći da kupatilo izgleda veće.

Bijelo

Najjednostavniji način da vizuelno povećate prostor je da izaberete bijelu boju jer ona reflektuje svjetlost. Pošto se u kupatilu već nalazi dosta bijelih elemenata, od kade, do lavaboa, ako i ostatak, poput zidova, pločica, staza, obojite u bijelo, prostor će djelovato prozračno i prostrano. Mnogo bjeline može da doprinese sterilnom i bezličnom izgledu, pa da se to ne bi desilo, igrajte se materijalima i slobodno ubacite drvo ili metalik. Ako niste ljubitelji bijelog, sličan efekat postići ćete i sa nijansama sive i bež koje odlično idu uz plave detalje. Sve što je u visini očiju treba da bude jednostavno, dok upečatljive detalje poput zanimljivih stazica, spustite na pod.

Ormarići

Vodite se pravilom “manje je više”. Što manje ormarića imate, prostor će više disati. Viseći ormarići odličan su izbor za mala kupatila jer omogućavaju odlaganje stvari, a istovremeno ne “guše” prostor. Otvorene police takođe su dobar izbor jer nisu tako glomazne kao ormarići.

Staklo

Veliko ogledalo će značajno povećati prostor, a daje i dramatičan izgled. Umjesto zavjesa na tuš kabini ili kadi koje stvaraju vizuelni zid, stavite stakleni panel.

Savjet plus: Osvjetljenje je takođe veoma važno, pa se vodite devizom “što svjetlije, to bolje”, a najbolje da svjetlo dolazi iz različitih izvora, na primjer, sa plafona, ali i ogledala.

novosti.rs