Imate malo kupatilo? Evo kako da ga pretvorite u najljepšu prostoriju

Racionalno korištenje prostora izuzetno je važno prilikom organizacije malog stana, naročito kada su u pitanju često korištene i funkcionalne prostorije, poput kupatila…

Pomoću ovih tikova i savjeta i najskučenije kupatilo možete pretvoriti u ugodnu prostoriju, naravno ukoliko izaberete pravi dekor i praktično iskoristite dostupan prostor.

Staklena vrata

Vrata u čijoj sredini ili na vrhu je ugrađeno staklo propuštaće mnogo više svjetla. Ukoliko kupatilo nema prozor i najmanji izvor svjetlosti će dobro doći.

Tuš kabina u ravni poda

I sami znate da je u malom kupatilu bolja opcija tuš kabina od kade, ali i tuš kabine mogu izgledati glomazno u skučenom prostoru.

tus kabine za mala kupatila

Posljednjih godina popularne su tuš kabine u ravni poda gdje je otvor za oticanje vode instaliran direktno u pod kupatila, a od ostatka kuptila se odvoji jednostavnom staklenom pregradom te na taj način prostor djeluje neopterećen.

Trouglasta tuš kabina

Također dobro rješenje za maksimalno iskorištavanje prostora jesu tuš kabine u obliku trougla. Trouglasta kabina postavljena u ugao zauzima manje prostora od kvadratne i samim tim predstavlja ponekad može biti ekonomičnije rješenje.

Iskoristite uglove

police i ormarici za mala kupatila

Ćoškovi prostorije se obično previde kad se uređuje kupatilo ali u njih možete smjestiti ormariće i police za odlaganje koji inače kupatilu daju osjećaj preopterećenosti prostora.

Klizna vrata

Čak i uradnja kliznih vrata, koja se kod nas ne koriste često, može napraviti veliku razliku u uređenju malog prostora.

Dekorišite keramikom

uredjenje malog kupatila

Staro pravilo korištenja svijetlih boja u malim prostorima svakako važi, ali ako želite ugodan prostor onda vam treba malo boja i verdrine. To ćete u kupatilu najbolje postići koristeći keramiču zanimljivh dezena i živih boja. Bar tu imate veliki izbor.