Trendovi koji će obilježiti proljeće 2020.

Etsy, Pinterest i Google su tri pokretača virtualnog svijeta. Nalaze se u posebno privilegiranom položaju jer vide sve. Oni su mjesta na kojima učimo, crtamo, istražujemo i planiramo dizajn svog doma, a prema njihovim podacima čini se da postoji interes da skrenemo od hiper elegantne i minimalne suvremene estetike i Ikee u sasvim novi svijet.

Svako desetljeće ima svoja dizajnerska obilježja, poput šara na tepihu (1970-ih) ili Ikea namještaja (2010.-e).

U 2010-ima je došlo do porasta milenijske ružičaste, terrazza, Ikea manije, brkova i plakata, na primjer. Ovi pojmovi kada su posve novi prvo se pojavljuju u Google tražilici, zatim ih prepoznaju trgovci na Etsyju, te postaju neizostavni elementi brojnih mood board ploča Pinteresta.

No, ne opstaju svi. Neki se odvajaju od šire kategorije u uža područja: održivost ulazi u sferu uređenja doma. Trend sakupljanja biljaka dostiže nove visine i prerasta u “vrtnu sobu”, a wellness kao koncept preuzima naše domove u obliku feng shui dekora i opuštenih vodenih vrtova.

Dakle, predviđanja za proljeće 2020. godine ovdje se temelje na najtraženijim pojmovima s Pinteresta, Etsyja i Google-a.

Na ove trendove  vrijedi obratiti pažnju u 2020. godini. Slijedi popis predviđanja trendova prema internetu.

PINTEREST

Održivo uređenje
Održiva gradnja
Feng Shui dekor
Vrtna soba
Fontana u interijeru
Španjolska kupaonica
Francuski antikviteti

ETSY

Jarke boje

GOOGLE

Kuća u country stilu
Kuće u španjolskom stilu
Tradicionalni stil
Kuće u japanskom stilu
Art deco
Interijeri u Cape Cod stilu
Kolonijalni stil kuće

(jutarnji.hr)