Kul izumi koji će vas odvesti u budućnost

sterilizator povrsina

Naučnici nikada ne prestaju da nas zadivljuju fascinantnim izumima koji bude želju da ih imamo odmah.

Pogledajte 12 genijalnih inovacija koje su već u prodavnicama ili će biti uskoro.

Levitirajuća lampa

flyte levitirajuca lampa

Ova mala bežična sijalica lebdi u zraku iznad drvene podloge pomoću magneta. Ako je uključena 6 sati na dan, Flyte lampa može raditi do 22 godine.

“Pametna” jakna s ugrađenim grijačem

pametna jakna

Flexwarm jakna ima posebne grijaće elemente ugrađene na nekoliko mjesta na jakni. Pomoću posebnih senzora možete podesiti izlaz toplote u skladu sa vašim željama.

Stelirizator površina

sterilizator povrsina

Ovaj uređaj koristi UV zrake kako bi uništio do 99% štetnih bakterija i mikroorganizama sa bilo koje čvrste neporozne površine.

Trostrani telefon

trostrani telefon

Tri međusobno povezana ekrana u jednom mobilnom telefonu mogu raditi u različitim režimima, čak i ako koristite različite aplikacije istovremeno. Tastatura se nalazi na poleđini jednog od elemenata. Napredni korisnici se nadaju da će proizvodnja ovakvih telefona početi u najkraćem mogućem roku.

Bežične slušalice prevodioci

slusalice

Čim ubacite ove sićušne slušalice u uši, počinje automatsko prevođenje govora na jezik koji odaberete u podešavanjima. I sve to bez povezivanja na internet!

2 u 1 – roleri i skejtbord

skejtboard

Za razliku od normalnih skejtbordova, ovi se sastoje od dva točka prečnika 25 cm na kojima se nalaze platforme za stopala. Već se može naći u prodaji.

Port – solarni punjač

solarni punjac

Port je kompaktna prenosiva baterija koja puni vaš telefon pomoću solarne energije. Sve što treba je da ga pričvrstite na bilo koji prozor u kući, automobilu ili avionu.

Skener sastava hrane

skener hrane

TellSpec je napravljen za one koji žele da brzo i precizno znaju od čega se sastoji njihovo jelo. Ovaj uređaj skenira proizvode, a zatim šalje spisak sastojaka i informacije o hranljivim vrijednostima do posebne aplikacije na telefonu.

Fleksibilni pametni telefon

fleksibilni telefon

Portal je super fleksibilni pametni telefon koji je otporan na pad i može se potopiti u vodu dubine do 10 metara. Istovremeno, lako se pretvara u uređaj koji može da se pričvrsti za zglob i služi kao fitnes treker i pametni sat. Proizvođači obećavaju da će se u bliskoj budućnosti naći na tržištu.

Prenosni Copy&Paste alat

copy paste

Copy&Paste alat vam omogućava da skenirate i štampate bilo šta. Jednostavno pritisnite dugme i skenirajte objekat, a onda tu sliku može prenijeti na bilo koju površinu pomoću mastila. Za sada je ovo samo koncept, ali kada bude u prodaji ne sumnjamo da će potražnja biti velika.

Elektronska senzorna olovka

elektronska olovka

Koristeći Phree olovku, možete pisati bilo gdje, jer svi simboli napisani na bilo kojoj površini će se digitalizovati i poslati na pametni telefon ili računar. Odlično je rješenje kada je potrebno da nešto napišete a nemate ni telefon ni papir pri ruci.

MIITO

mitto

miito

MIITO je nevjerojatan uređaj koji vam omogućuje zagrijavanje bilo koje tekućine koju želite direktno u čaši, šoljici ili bilo kojoj drugoj posudi. Potrebno je samo da ovaj štapić uronite u vodu i MIITO će na bazi indukcionog zagrijavanja obezbijediti željenu temperaturu.

 

brightside.me